Idag rullade bilen in till Norrköping vid 11.30 för att möta upp en kollega och hennes tik. Hennes tik masy och min hane Rex är uppväxtena med varandra ute på jobbet. Hon började löpa idag men inte hindrade det våran dejt. Min hane är kasterad och bry sig inte om löp tikar. Herre gud vad jag flög när han fick syn på masy.Det var ingen i de att hålla i kopplet utan fick släppa honon lös. Dom lekte och hade jätte kul medans jag och becca gick runt och snackade om allt möjligt.  När hundarna hade lek färdigt så tog vi en promenad tillsammans innan vi skiljdes åt igen. 
 
God morgon gott folk hoppas att ni har sovit lika bra som jag har gjort i natt. Idag ska vi in till stan för att träffa en kollega så hundarna får leka av sig.Efter det står det julbord på schemat hemma hos svärmor mm vad gott det ska bli.Till något helt annat.Igår var ju min bästavän här ute som sagt och då passade hon på att ta lite bilder på min min mage och så klart skulle en visst herre vara med.Jag tror inte att jag behöver säga vem jag menar för det kan man lista ut rätt så bra själv.Nu ska jag hoppa in i en dusch och fixa ordning mig så gott det går.Ha en underbar första advent nu och ta det lungt med alkoholen :)
För nu kan man äntligen duscha här hemma igen för vattnet har kommit tillbaka:) Ingen av oss vet i gentligen vad felet var och varför vattnet försvann några timmar.Skit i samma för nu ska jag  ställa mig och njuta av en härlig varm dusch innan min bästa vän kommer på besök.
Det finns så klart några nackdelar med att bo ute på landet året om.Som idag har vi inget vatten och det har inte bonden heller för den delen.Jag som precis hade 4 min kvar tills tvättmaskinen skulle bli färdig och så försvinner vattnet.Det som är en nackdel är att vi själva måste lösa problemet och det första vi måste göra är att hitta vart problemet ligger.Eller ja sambon är det som får leta reda på felet för krypa runt kan jag inte göra som är hög gravid.Det är bara ren tur att vi har regnvatten kvar i tunnan som vi kan ge till hundarna så länge tills problemet är löst.Jag som behöver duscha av mig får helt enkelt stå ut med att ha fettigt hår tills vi får vatten igen.Nej om man kanske skulle ta en promenad med hundarna under tiden.
 
Min mormor från skåne var här på besök i onsdags och vi hade så trevligt i hop.Här är en av alla tusentals bilder som togs på oss två:)
Idag var det dags för en undersökning och kontroll på stina Hos veveterinärer. stina har nämligen inte ätit så bra den senaste tiden. Hennes mun har en äcklig lukt dessutom.Vi provade på en ny veterinär klinik här i Norrköping. Hon sköte sig galant och gjorde inte momotstånd en ända gång :-) Det vissade sig att gammel tanten har ett litet blåsljud på hjärtat och en hörntand som spökar. Det skulle vara bra att dra ut tanden och göra en sanering av hennes mun. Hon skulle i såfall behövas sövas ner för att dra ut tanden. Det finns tyvärr en risk med att söva henne nu med hennes höga ålder och dessutom med hennes blåsljud. Vi ska nu försöka att mixa maten och se om hon äter. Sen får vi ta nästa steg om det inte hjälper. Vet ni vad veterinär kostad vart? Ni kommer inte tro mig om jag säger det. Jag trodde själv inte på det först men det var sant. Vill ni veta får ni fråga i stället. Vi kommer absolut komma ditt fler gånger. 
Hjärnan exploderar snar och jag blir inte smartare av mina tankar som jag behöver få ur mig.Jag har gått in på blöj ämnet som gör mig galen.Och nu när jag sitter här och ska skriva av mig blir allt bort suddat från min hjärna.Det finns ett stort utbud av blöjor och olika blöjmärken.Jag vill få både positiva och negativa kommentarer om alla blöjmärken och varför ni tycker som ni gör.Detta skulle underlätta för mig och få mig på andra tankar.Sen har jag en annan fundering också.Med största sannolikhet kommer ni att dum förklara mig och det får ni väl göra om det känns bra för er.Den största skillnaden är väl att det är så mycket fler människor som inte vågar ställa dessa frågor och håller dom inne i stället.Men jag är inte en av dom människorna som håller mina tankar inne utan frågar om det är något. Till frågan:.Ska man ha med sig egna blöjor till bb och hur många ska man ha med sig i såfall?
 
Idag är det riktigt grått och trist väder och vädergudarna är inte på våran sida:( Jag som hoppades att det skulle bli lika fint väder idag som i går.Idag får vi besök utav min mormor och hennes familj från som är här på besök i Norrköping från skåne.Dom har inte vart här och sätt hur vi har det nu när huset är klart,ska bli intressant och se vad har att säga.Dom har inte heller träffat Rex någon gång men tar dom det lungt med honom så ska det gå bra.Rex är lite reseverad mot främmade människor och det är för att han har inte haft det så lätt i början av sitt liv.Struntar man i honom så kommer han själv fram och vill bli klappad och är helt underbar.
 
Och vem som inte är det?Hunden är ärlig och trogen vän hur du än är och våra vänner är vi rädda om.Jag tycker att det är härligt att ha hund, både för kroppen och psyket.Min rottis han finns alltid där vid min sida och får mig på bra humör.Som tidigare idag när jag skulle ta bilder på mig och magen så skulle han självklart vara med :)
 
 Vi har precis satt oss här ute på ett berg tillsammans hundarna och jag för en liten paus.Vi njuter av att vädergudarna är på våran sida idag.Vi har precis tagit en promenad på 2 km och det tar en tid att gå nu för mig.Känns som jag mesta dels gungar fram när jag går och aldrig riktigt kommer fram till måletet.
 
 Nyligen inkommen från en regnig promenad med mina raringar i skogen.Min rottis tycker verkligen att det är passade att hoppa upp på mig med sina blötta tassar.Min tik Stina tycker dock att det var skönt att komma in i värmen igen.Hon hatar verkligen att vara ute och bli blött om sin kropp.Vad resten av måndagen bjuder på får vi se,vad ska ni göra?
Om denna boken finns i köket hemma hos er kan ni garanterat ge barnet en bra matstart i livet.Boken innehåller:200 recept på goda,snabblagade och nyttiga rätter,kostråd och tips.Allt från de första smakportionerna till kompletta måltider. Jag personligen tycker att den funkar utmärkt för både nybörjaren och de som redan är lite insatta,alla kan lära sig något.
 
 Magen den bara växer och nu ryms inte jag  längre i mina vanliga kläder.Det är ju inte precis så att man kan påverka hur stor eller liten mage man får eller hur fort den växer.Bebisen/magen växer som den ska efter sin egen kurva och det är huvudsaken:) Många tjatar om hur gärna dom vill gå ner i vikt direkt efter förlossningen,men jag vill hellre behålla 5-8 kg efter förlossningen.
 
Jag har iallafall bakat en morotskaka och det är faktiskt första gången jag bakade en sådan kaka.Jag tror inte att ni förstår hur ovanligt detta är för mig.Jag brukar alltid ha någon med mig när jag bakar för jag har en konstig vana/ovana att alltid äta upp hälften av smeten.I kväll ger jag mig själv 9 poäng av 10 för att jag inte har ätit upp smeten.Men jag hade tyvärr lite för bråttom med att lägga på Glasyren innan kakan hade kallnat och därför är jag inte helt nöjd.Men bättre lycka nästa gång eller vad säger man?
 
 
 
 
Det känns helt enkelt som om bilderna kan tala för sig själv och berätta vad vi har gjort idag.
Hej hopp idag är energin bättre och humöret på toppen över berget. Jag tycker det är väldigt viktigt att umgås med de som gör en på bra humör och ger positiv energi.Något som ger mig massa med energi är när jag får komma ut och hitta på roliga saker med hundarna.Det är såklart omöjligt att att bara ligga och slappa inne och glo framför teven.Jag har så många planer i mitt huvud inför nästa år när det gäller träningen för mig och hundarna.Sen får vi se om det kommer bli till verklighet eller om det bara är en stor dröm.Nu siktar jag mig in på bebisen som jag väntar och hoppas att allt kommer gå som jag vill..

 
 
 
Jag och min sambo har läst en hel del om madrassen  som  är utformad för bebisar som heter Cocoonababy.Vi har diskuterat fram och tillbaka innan vi bestämde oss för de här.Det har varit jättesvårt att bestämma sig bland alla tusen tals grejer som finns ute i marknaden.Vi bestämde oss för denna för att den har så många livsnödvändiga funktioner.Sen om den funkar som vi förväntar oss att den ska återstår att se.
 
Nu har jag 54 dagar kvar tills bräknad tid och det kan ske tidigare eller senare.Nu håller jag på att tänka i genom och ordnat en del praktiska saker.Jag har precis packat en väska som jag vill ha med mig till sjukhuset som jag annser är väderfullt att ha med sig.Detta är ju mitt första barn jag väntar och jag vet inte alls i gentligen om jag har fått med mig allt.Så jag ställer frågan till er andra där ute vad ska det finnas i BB-väskan? .
mitt humör går just nu upp och ner. graviditetens hormoner har börjat sakta men säkert att smyga sig fram.Jag tappar mitt tålamod på sambon om kvällarna.Det känns inte som han förstår hur jag känner och tänker.Jag är inne i min egna bubbla och saknar förståelsen för hur jag mår och känner.Hade jag inte haft hundarna som jag hittar på aktiviteter med om dagarna hade jag blivit galen.Många tankar och funderingar kring hur det kommer bli när bebisen har tittat ut.Det är nu jag önskar att man hade sin bästa kompis i närheten och inte ca 25 mil bort.
 Både jag och min Rottis älskar att vara ute i skog och mark för att hitta på något roligt tillsammans.För oss spelar det ingen stor roll om det spör regnar eller om det är soligt ute för man har inte roligare än vad man gör det till.Vi har vart ute och spårat och han älskar att spåra med sin nos.Som matte är jag riktigt nöjd med dagens resultat trots att han var för ivirig i början av spåret,så fort han hade lungat ner sig så konserverade han sig på spåret med nosen i maken.
 
Att ligga ned och hitta en skön sovställning är praktiskt taget omöjligt när man har en mage som är i vägen.Jag har haft en jävlig natt och sambon har masserat magen lite lätt till och från.Jag ska inte klaga för att det finns dom som har haft problem gott som hela graviditeten.Jag har inte haft några jobbiga perioder och det är nu dom två senaste kvällarna/nätterna som det har gjort ont i magen.
Ligger nerbäddad i sängen och kommer förbli det resten av kvällen. Jag tror att jag har åkt på sammandragningar som gör jävligt ont i mellan åt Och jag får sammandragningar så fort jag rör mig. Det är typiskt att detta ska ske nu när sambon är i väg på hockey och ska stanna kvar i stan över natten. Det känns som mens värk men ändå inte,vet inte riktigt hur man ska förklara på bästa sättet.försöker att slappna av och det är ju inte så lätt alla gånger.Blir det inte bättre utan värre så får jag ringa till sambon.Vilket för sig han har druckit och kan ändå inte köra hem. Nej usch måste försöka sova så gott jag kan nu.

I onsdags var jag inne i stan tillsammans med mina systrar :) Vi gick runt alla möjliga affärer och tanken var att köpa lite mer kläder till bebisen och julklappar till släkten.Det vart inga julklappar i huvudtaget då mina syskon var helt såld på alla kläderna på bebis avdelningen.Jag är riktig nöjd över det jag hittade och köpte med mig hem.
 
Jag försöker alltid att ta nya vägar här ute på landet tillsammans med hundarna.Vi går alltid ner till brevlådorna för att hämta dagens tidning innan vi fortsätter våran promenad.För det mesta är Rex lös och Stina kopplad under promenaderna.Jag passar samtidigt på att köra lydnad med honom och han är en riktig duktig kille :) Stina har  för mkt jaktinstinkt och därför vågar jag inte chansa att ha henne lös där det kommer bilar.Hemma på våran privata väg får hon gå lös medans jag har koll på henne annars åker kopplet fram på henne.Passade på att ta lite bilder från promenaden.
 
 
Jimmie har åkt till jobbet och vovvarna har intagit hans plats i sängen i vanlig ordning.Det är så mysigt att vakna upp med hundarna tätt intill sig i sängen.Här skulle jag kunna ligga hela dagen och bara mysa men det funkar inte.Jag ska strax gå upp och ge hundarna sin frukost och själv äta min innan vi tar en promenad.
 
 
 
Helt sjukt faktiskt att tiden har gått så fort.Det känns som det var alldeles nyss jag fick reda på att han/hon fanns i min mage.
 
 
 
 
 
Det här med att ta kort med självutlösaren och  samtidigt få till skärpan är inte världens lättaste inte för mig i allafall.Jag hade tänkt att ta massa med bilder på magen och vissa er men det var tydligen svårare än jag trodde.Jag får inte till en rättvist bild på min bullmage och det är irriterade :( Jag får nöja mig med dessa bilder tills vidare.Ska försöka boka tid med någon av mina vänner som är duktiga på att fota.Jag vill hinna med att få vackra gravidbilder som man kan kolla tillbaka på senare i livet./div>
 
 
Jag såg att lekmer.se hade billiga blöjor och kunde inte låta bli att skicka efter ett månads paket.Det är lika bra att köpa på sig redan nu när det är rea och så har man blöjor hemma.Hatar att behöva stressa och köpa allt i slutet.Medans sambon min tycker att jag har för bråttom med att handla på mig grejer.Jag är ju beräknad om 2 månader och en dag  och rätt som det är så är bebis här och då kan vi inte stå där tomhänta.
 
När jag låg ner i sängen på övervåningen för att vila lite middag ringer min mobil.Tänkte först skita i att svara för om det är något viktigt så ringer det igen tänkte jag.Men till slut svarade jag i mobilen och på andra sidan av luren är det postgubben som är utanför min dörr med ett paket till mig.Jag blir i chock och trodde att han skämtade tills jag kollade ut genom fönstret visst fan stog han där och väntade på mig.Han tog sin tid för att leta upp efter mitt hus i stället för att åka och lämnade till affären :) Han är verkligen en människa på rätt ställe och hur trevlig som helst.
 
  Vaknade imorse och hade världens energi och det är nog solen som ger så mycket energi för oss människor.Direkt efter frukosten så tog  jag vara på den energin och åkte ner till vägen med både hund och cykelen.Min rottis hane Rex tycker det är kul att springa bredvid cykeln och gissa vem som var taggad av att få springa?Ja det kommer nog inte bli så många fler cykelturer för våran del i år,kände hur min mage tog i och hur trött jag är nu i efter hand. Jag tvingade med sambons bror så han kunde ha koll på oss i fall det skulle hända något.Jag har som sagt bara 2 månader kvar tills jag är beräknad.Jag bara längtar tills barnet är fött och vi kan komma i gång med träningen igen.
 
 
När det är mörkt ute och man ändå vill gå i skogen med hundarna så måste man tänka till en extra gång.Jag och min rottis hane är laddade med att ha på oss en varsing pannlampa.Han har också ett reflex täcke som han kommer få ha på sig i vinter.Min andra hund vill inte ha en lampa lyssnades runt halsen så hon får ha på sig massa med reflexer så man ser henne i mörkret.Nej bäst att röra på fläsket så vi kommer i väg i kväll
 
 
Jag och sambon var inne i stan och handlade i går. Jag ser en väska som verkande intressant för mig och böjer mig ner för att se efter vad väskan på hyllan kostar.Jag hinner inte böja mig ner helt innan magen har ner hela hyllan.Sambon fick ett gott skratt och fick hjälpa till att plocka upp efter mig.Vi tänkte inte så mycket mer på det hela utan fortsatte att handla.Så klart att jag nu ännu en gång lyckas ha ner massa med grejer med min mage.Det är så pinsamt och ännu pinsammare hade det nog vart om jag var där ensam. förstår inte alls hur jag lyckades min mage är inte så stor ännu tycker jag.
Usch, jag har så dåligt samvete över att Rex inte har fått leka av sig på mer än en vecka.Han är van vid att få leka av sig 4 dagar i veckan.Jag försöker att inte ha dåligt samvete eftersom jag själv inte råder för över att jag inte orkar jobba längre.Att vara gravid och inte ha samma energi som innan tar på mig.Jag har i vilket fall vart ute och lek med honom i skogen ett par timmar idag.Jag ska lämna honom på  dagis på onsdag och då ska han få leka med alla sina dagiskompisar igen.Jag ska försöka se om man kanske har någon vän som kan tänka sig att komma ut till oss några dagar i veckan med sin hund/hundar.Både jag och Rex skulle verkligen uppskatta det hela och mitt samvete skulle nog bli lite bättre också.
 
 
Det bor en väldigt aktiv bebis i magen som nästan aldrig är stila på morgonen.Är jag ensam om att tycka att magen är större på kvällarna/nätterna än på morgonen?
 
Här hemma är det nu full aktivitet ute i snön :)
 
God morgon vilket härligt underbart väder man vaknade upp till :) Så fort jag tittade ut genom fönstret och såg att det har snöat/snöar ute så skrek jag av lycka.Sprang ner för trappan och slängde på mig yttekläderna för att se om det verkligen var sant.Jag blir som ett litet ny fött barn när snön kommer.Nu ska jag äta lite frukost och efteråt blir det lek i snön med hundarna :)
 
Jag har en längre tid vart sugen på chilenska köttfärspiroger som min farfar brukar göra.Nu tog jag saken i egna händer och tänkte att det kan inte vara så svårt att göra dessa. När jag hållde på så insåg jag att jag hade haft helt fel och hur svårt det verkligen var.Jag har nog aldrig sätt så fullll piroger i hela mitt liv nu är det bara att hålla mina två tummar på att det går att äta dom.Vågar man inte testa sig fram hur ska man då kunna veta om man klarar av vissa saker?Jag får nästa gång jag träffar min farfar som bor i spanien lära mig hur man går till vägar för om det är någon som kan göra chilenska piroger så är det han :)
Jag är nu taggad på att ge mig ut på en lång promenad med båda hundarna i regnet.Det verkar som att jag bara kommer att få med mig Rex ut,för Stina har sprungit och lagt sig någonstans där jag inte kan hitta henne.Hon hatar att gå ut i regnet och bli blött.Men regnet stoppar värken mig eller Rex för en härlig skogs promenad.
 
På  våran tomt finns två gammalt äppelträd som behöver lite kärlek.Jag har satt i gång med att beskära båda två och hoppas att det ska bli bra. Det är dessutom en bra tid att ta sig en överblick på trädgården för mig nu medans jag har orken kvar.Jag klarar inte av att se hur löven ligger över hela gräsmattan och hur träden förfaller.Ordning och reda ska det vara om man frågar mig.
 
Jag blir galen på mig själv i bland,precis när jag hade tagit kort på hur sängen ser ut så kommer jag på en sak.Jag har gjort ett fel och det är bara att börja om på ruta ett igen.Vi har valt att ha bamse som tema eftersom att vi inte vet vad det är som ligger inne i min mage och väntar på att få komma ut till oss.Nu är det bara små detaljer kvar sen är sängen helt klar för babysen :)
 
 
Jaha då är det måndag och min första dag som hemma fru kan man säga.Känns ganska konstigt att hitta behöva gå upp samtidigt som sambons klocka ringer på morgonen.Jag kunde dock inte sova så jag tänker börja dagen med att bädda ordning i spjälsängen.