Det är så underbart att komma hem vid fem och att det fortfarande är ljust ute då. Att komma hem och slänga av sig arbetskläderna och byta om för ett pass i skogen är inte så fel.Nu när jag sitter i svettiga träningskläder och med massa med barr i håret känner jag mig riktigt stolt över mig själv.Jag ska strax hoppa in i en kall dusch och sen njuta av lunget här hemma.Det är så tyst och skönt här ute på landet och det ända man hör är fåglarna som sjunger för en så vackert:)
 
 
 
 
 Jag har haft min lillasyster och hennes valp systerdotter,låsas mamma på besök.Vi passade på att vara ute och gick en promenad ute i skogen hela bunten.Alla fick en varsing hund i koppel att hålla i men jag fuskade som vanligt med att ha Rex lös.Tycker att det är så mkt skönare att ha honom lös än i koppel.Han blir så ivirig och drar som bara den i koppel när dom andra små hundarna skäller eller vad dom nu gör.Denna veckan kunde inte sluta mkt bättre än vad den gjorde i mina ögon.
 
Godmorgon alla härliga människor där ute :) Ville bara säga att jag älskar detta härliga vädret vi har nu och att jag mår så bra. Tänkte också passa på att komma med en påminelse för er som har glömt att flytta fram klockan en timme att göra det nu. Tänk att vi är inne på sommartid redan och att det snart är sommmmmar
Det var besiktning av min lägenhet i tisdags och jag var på jobbet under den tiden beskrivningen ut fördes. Jag skulle ringa idag om jag var nyfiken över hur det gick. Ringde upp kärringen som var ute på ett ärende och hon bad mig ringa kl14:30 i gen. tog så klart fram mobilen och ringde upp henne igen med nyfikenhet över svaret hur det gick med besiktningen. Tror ni inte att hon då har stängt av telefonen? provade ringa i en timme till henne utan framgång. Blir så jävla ledsen och förbannad på samma gång,man ber inte en kund att ringa ett klockslag och stänger av telefonen. Nej fy fan kommer aldrig mer i hela mitt liv att hyra lägenhet igen utav denna hyresvärden. Det ska bli så skönt när jag slipper tänka på lägenheten mer. Jag kommer att lämna in nycklarna på kontoret den sista dagen och timmen. För kan inte dom vara sjysta mot mig tänker jag inte heller vara det. Kunde bli av med lägenheten på måndag då nästa hyresgäst ville flytta in en månad innan,men nej hyresvärden sa i från. fattar inte vad deras problem är om jag ska vara helt ärlig. Har hyrt lägenheten från dom sen år 2005 och aldrig haft problem innan jag sa upp den.
Idag sviker jag hundsidan för några timmar och jobbar här nere på djur i stället :) Solen har hittat hitt och min favorit ponny på jobbet kom springades till mig när han fick se mig här nere i Hagen.Har precis mockat klart här inne hos hästarna och måste strax röra mig bort till getterna,kaninerna och ge dom lite fint..
Eftersom att jag jobbar hela dagarna och kommer hem rätt så sent om kvällarna så tänkte jag ladda upp en bild åt er. På bilden är det jag och min lillasysters Valp leo som är hur go som helst :)
 
Det har varit fint väder hela dagen och då har vi passat på att vara ute hela dagen. Vi har hunnit att jobba med den sista veden som skulle flyttas.Vi har grillat för första gången för i år fast det vart bara grillad korv.Vi har vart nere i sjön ett tag med hundarna och låtit Rex fått bada av sig :) Vi ska strax röra oss in och bara ta det lungt dessa sista timmarna innan läggdags.
 Alla hundar mår bra av att aktiveras mentalt på olika sätt. Körde lite spår tidigare idag med Rex som han fick lite nosarbete.Vill bara tala om att man lär man inte hunden spåra det kan den redan.Men vi människor vill lära hunden/hundarna att spåra när vi vill att den ska spåra och ha kul i hop.Det är viktigt att man inte tvingar en hund att spåra genom att vara elak mot den.
Jag har precis lagt ut lite spår som nu ska få ligga och dra sig någon timme.
Har inte kunnat blogga för har haft problem med internet ute mitt ute i skogen.Nu äntligen funkade det så jag kunde ladda upp några bilder och skriva ett inlägg.Att bo ute på landet som vi gör och att få vakna till underbar fågelsång och kvitter gör en på bra humör.Den där känslan när man vaknar upp alldeles för tidigt och tänker att nu måste det var bra väder ute,annars går dagen väldigt långsamt framåt.
 
 Jag medlem i en grupp på facebook som min lillasyster tipsade mig om i söndag.Gruppen heter Återbruka mera och är en samlingsplats för alla som vill dela med sig av tips om hur man återbrukar o tar tillvara på saker på ett miljömedvetet sätt, istället för att vara slösaktig o kasta bort det. Det bara kliar i fingrarna  på mig när jag ser allas kreativa bilder & idéer.Jag har fått en inspiration till våran trädgård som jag kommer att fixa till så småning om. OBS bilden är lånad från en i gruppen.
 
Jag klädde på mig för en liten jogging runda i skogen och när jag väl kommer utanför dörren så får jag helt enkelt tänka om.Vad fan det hade börjat snöa så det var bara att klä av sig kläderna igen.Jag som inte vill träna inomhus får helt enkelt göra det idag om det ska bli någon träning för min del :( jag har ingen motivation för träningen längre men det är bara att genomföra den så det är gjort.
 
 Jag har en hel del ved som ska flyttas från en plats till en annan plats som måste göras klart.Tyvärr flyttar den inte av sig själv bara för man står och glor på den.Tänkte att det skulle vara en bra i dee att ta tag i det på min lediga dag så vi blir klara någon gång.Jag får hjälp utav min Rottis som tycker att det är kul att vara med och jobba med matte.
 
 
 
 Jag har fått en del frågor och en av dom  var en person som var lite nyfiken och frågade vad vill man uppnå med detta?Jag tränar för att öka föremålsintresset och få hunden till att vilja gripa och bita sig fast i ärmen.Jag tränar bara  med positiv förstärkning med båda mina hundar.Jag skulle aldrig klara av att träna på ett annat sätt.Som idag att få se lyckan i ögonen på min rottis när vi tränar gör hela mig överlycklig.Jag skulle aldrig lunna tvinga honom att träna bara för att jag tycker att det är roligt.
 
 
Idag på luchen så ställde mina 2 kollegor upp på att hjälpa mig med personspår och personsök.Först så gömde mig ena kollega sig och vi skulle leta reda på honom.Vi fick ringa efter honom och be honom komma fram.Vi fick byta och låta mig få låsas komma bort.Vi använder oss av personspåret när vi vet ungefär vart ifrån den försvunna personen försvann. Om vi inte vet ungefär vart det bör finnas ett spår skulle det vara lämpligare att använda oss av Sök.Om jag märker att  hunden har skoj och ger sig an uppgiften blir jag i regel glad, likaså gäller åt andra hållet. Om jag är glada och har skoj så tar jagi in det som händer, tar vara på stunden och utvecklas tillsammans.Frågan är vem som var tröttast efteråt min hund eller min kollega som fick hålla honom.
I dag efter jobbet åkte älsklingen ner till Rejmes och hämtade ut våran  splitter nya Duster. Vi skulle fått hämta ut den för en månad sen men nu har vi äntligen fått hämta den.Så jävla skönt slipper man oroa sig att bilen ska stanna och att man inte kommer någonstans.Mer om det i ett annat inlägg för nu ska vi in och äta lite mat.
Har precis lämnat in min rottis till sin kompis igen här på jobbet.Tog ut honom för att köra lite lydnad men han var rätt så seg och pallande inte riktigt.Det är nog alldeles för varmt för honom nu.Får helt enkelt träna när vi kommer hem i kväll i stället
 Bilder från idag när jag och hundarna var nere i sjön bråviken och myse i solen.
 Både jag och hundarna känner att det är svalare väder ute och att det skulle sitta fint med lite träning.Har precis bytt om till lite andra kläder och är taggad för lite hundträning.Jag är nog inte ensam om att tycka att det är roligt med hundträning,mina hundar verkar också vara på hugget.
 Jag har en svans efter mig som gör allt för att få  min uppmärksamhet just nu.Det kanske är lika bra att sätta i gång med träningen innan klockan tickar i väg och blir allt för mkt.
Och det är alldeles underbart här nere:-)
 
 
 
Man blir alltid på så bra humör när man ser solen skina och hör fåglarna kvittra :) För en gångs skull är vädret på min sida när jag är ledig.Tänkte strax dra ner och sätta mig vid sjön med hundarna.
Förra veckan från tisdagen var jag hemma från jobbet och bara legat i sängen/soffan....  När man har vart sjuk så tär det  på krafterna. Nu är jag i alla fall tillbaka på jobbet och jobbar på så gott jag kan för mer kan jag inte göra. Jag brukar i vanliga fall springa runt hitt och ditt för att kolla så allt är som det ska. Men nu har jag inte den energi i kroppen som jag önskar att ha. Hundarna är lika glada som mig att vara tillbaka :) Körde ett lydnads pass med Rex på plan och skulle nog inte kört fullt ut för nu är jag helt död i kroppen. Har ingen ny bild så får vissa er denna som jag inte har lagt upp här tidigare.
 
Jag har som rutin att värma upp både mig själv och hunden innan träningen. Vi har inte kunnat köra så mkt lydnad denna veckan med tanke på att jag har vart sjuk.Jag försöker att inte ha dåligt samvete eftersom jag själv inte råder över det,men kan inte låta bli ändå att ha dåligt samvete.Något som jag tycker är underbart är att min Rottis har bara ögon för mig och struntar fullständigt i vad som händer runt och kring.
 
Vilken underbar morgon och vad underbart att få vakna upp feberfri :) Dock har jag lite ont i halsen men det är inte hela värden.Yes äntligen kan man njuta av att solen tittar fram och vara ute i stället för att ligga inne.Jag och min Rottis sitter på släppan till åkergräsklipparen och funderar på vad vi ska hitta på för roligt idag.






Det är så skönt att äntligen kunna ta en ordentlig promenad med hundarna. Jag har som sagt mest vart säng/soffan liggande sen måndagskvällen. Har bara orkat med kiss och bajs promenad i skogen med hundarna. Nu känner jag mig lite bättre så vi tog en sväng ner till vägen och gick 3km :-) Det har vart en stor omställning för våran del dessa dagar med andra ord. Jag som alltid annars går minst 1mil om dagen på jobbet och sen 4km efter jobbet med mina egna fyrbenta.
Jag har satt på mig massa med kläder för att kunna vara ute och hitta på lite saker med hundarna.Det är varmt ute för vissa av er men för mig som har feber så är det kallt.Nog om det.I vilket fall befinner jag mig ute i skogen med min Rottis hane Rex.Vi ska prova på att leta efter korv som sitter i träna som jag har gömt där.Detta tipset fick jag utav en annan hundägare som också bloggar.Tänkte att detta skulle vara roligt och så får min hund jobba lite och blir på det sättet trött.Berättar mer om detta i ett senare inlägg för nu är han rätt så taggad på att få komma i gång med sökadet efter korv.
 
 
 
 Solen skiner och egentligen borde allt ju vara helt underbart,men jag är fortfarande sjuk :( Släppte ut Rex för att ta en promenad med honom i skogen.Han verkar tycka att det är skönare att ligga på trappan utanför yttedörren och sola.
Att vara sjuk är aldrig en höjdare särskilt inte när man har hög feber och två hundar att ta hand om.Jag har varit sängliggandes hela dagen och orkar knappas gör ett skit.Jag känner mig värdelös som hundägare som inte har någon som helst ork att ge mig ut på en lång promenad med dom. Som tur är mina hundar änglar och ligger i sina bäddar medans jag ligger i sängen.Måste strax röra mig upp från sängen och släppa ut hundarna ett tag.Husse får aktivera hundarna i kväll när han kommer hem från jobbet.
 
 
 
 
 
 Jag är som sagt hemma idag från jobbet eftersom att jag har feber.Men bara för att jag som människa är sjuk så betyder det inte att hundarna ska ligga inne en hel dag med mig.Dom måste få komma ut och göra sina behov.Framför allt så måste min Rottis få aktivering  för att må bra  och inte bara ligga inne som en soffpotatis. Jag proppade i mig en alvdedon och tänkte att det skulle hjälpa. Nu känner jag kallrysningar efter passet  har nog kör slut på kroppen.Nu blir det sängen resten av dagen så får husse ta hand om hundarna när han kommer hem från jobbet.
Jag satte på mig lite kläder och tänkte att hundarna skulle få springa av sig lite medans alvedonen värker.Men hundarna verkar tycka att det är mer spännade att sitta och kolla på mig.
 

Idag stannade jag hemma från jobbet och då får hundarna också vara hemma med mig. Jag gick upp som vanligt när klockan ringde i morse och kände mig frusen. Gick upp och la mig i sängen igen och vakande upp nu utav att Rex ligger bredvid mig och snarkar i mitt ena öra. Ja värme gör han mig i alla fall :)

Har just nu lunch på jobbet och ligger inne i soffan  tillsammans med min tik i  boxen. Jag känner mig inte alls okej idag men valde att jobba ändå. Jag har feber och känner mig slö i kroppen så lite vila behövs för att orka med hela dagen här ute på jobbet. Min tik verkar ha andra planer och tycker att jag ska klia henne på magen i stället för att ligga där och sova..