Ja så här ser jag ut just nu och har svårt att ta på mig skorna. Mina kollegor sitter och as garvar åt mig ;)
 
Här är man uppe tidigare än tuppen och är ute på en tidig morgonpromenad genom holmen tillsammans med hundarna. Det är så vackert här nere och så tyst vid denna tidpunkten på dygnet.Det är så skönt att kunna ta en promenad så här tidigt på morgonen med hundarna.
 
 
Lite kvalitetstid blev det i kväll för mig och båda hundarna,ibland behöver de precis som vi människor få lite extra kvalitetstid.
passar nu på att lägga ut några av mina favoritbilder som jag har tagit idag på mina hundar.Vet ni hur svårt det var att få båda hundarna att stilla bredvid varandra? Min rottis ligger stilla när jag ber om det men min lilla blandras tik klarar inte av att ligga mer än 3 sek så det gäller att vara snabb när man ska ta en bild.
 
 
Jag håller på att testa lite olika inställningar på min systemkamera och har tagit massa med profilbilder på mig själv.Ja här har ni 2 st av alla tusentals bilder på mig själv.
 
Vaknade i morse och hade sjuk ont i ena ögat,gick upp och tittade mig i spegeln och upptäckte att mitt ena ögonlock var rött och svullet.Det känns väldigt obehagligt och har svårt att öppna ögat.Januari 2014 är inte direkt min månad kan jag lova er. Det har hänt så mkt denna första månaden på året och man kan fråga sig hur resten av året kommer se ut.
Som rubriken lyder så  blev jag idag åter påmind om min förra hund. Under promenaden hem från jobbet ramlar Rex baklänges med bakdelen.Där står  jag ensam på trottoaren med en stor hund som ligger ner och som inte kan ta sig upp på egen hand,samtidigt som jag håller min lilla  hund i koppel..Där står jag helt tyst med massa skräckbilder och skräcktankar som snurrar i huvudet på mig. Man känner sig både stor och liten på samma gång.Jag upplevde situationen ganska obehaglig men försökte hålla mig så lugn det bara gick. Den känslan går inte att förstå om man själv inte har vart där i samma situation.Jag känner mig ganska vilsen just nu och Jag fick en känsla bara, som jag kände att jag behövde skriva ur mig.Fick en känsla och en påminnelse om min förra hund Kingen :( kan bara vänta nu och ringa till veterinären i morgon som har stängt just nu tyvärr.
 
 
Jag är ungefär lika rastlös som mina hundar och man blir lätt uttråkad när man inte får träna med sin Rottweiler som man är van vid.Jag har alltid varit en aktiv person som varit igång från morgon till kväll.Jag skulle mest av allt vilja sätta på dragselen på Rex och ge mig ut på sjön med skidorna. Men det går tyvärr inte för att han måste ta det lungt och får inte ansträna sig.
Veterinären skulle skicka in ett elektroniskt recept till apoteket på Rex medicin.Men när jag skulle hämta ut det på apoteket så hittade dom faktiskt ingenting i mitt namn.Min Rottweiler har en inflammation ljumsken och behöver få sin antibiotika.Veterinären har helg stängt som jag var hos så jag vet inte hur jag ska göra nu. Funderar på att åka in till ett annat apoket i morgon och kolla om dom hittar något recept. Det är ren tur att han inte verkar har ont,annars vet jag inte hur detta skulle kunna sluta. Stackan får inte leka och måste vila ett tag fram över :(
 
 3Timmar har vi tillbringat hos veterinär med våran Rottweiler hane.Veterinären har dragit i hans ben fram och tillbaka.Jag har fått sprungit runt i volter med honom och han vissar att han är mer halt på högerbenet än vänsterbenet. Dom gav honom lugnade och har tagit massa med olika röntgenbilder på både armbågarna och huvudet,röntgenbilderna är det ett frågetecken på.Veterinären  har också upptäckt ett blåsljud på hans hjärta som inte har varit där tidigare :(  Återstår att se om dom kan få fram något nytt med dom nya bilderna.Kände att jag behövde gå ut och röka.
 
Jag har varit inne i lägenheten hela dagen och rensat och rensat och rensat. ..Hur mycket jag än rensar så tar det aldrig slut.Jag har i vilket fall tagit lite bilder på grejer som jag tycker är för fina för att kasta så ska prova att sälja dom i stället.Jag håller på att fixa ordning alla bilder och lägger ut allt på facebook där folk får komma med bud på grejerna. Jag kommer själv klart inte att ta emot skam bud för då kan jag lika gärna behålla grejerna själv. Glasen som ni ser lägre upp på bilderna är bla det jag tänker sälja mig av med..
 
Har ni någon gång fått den dära otäcka känslan i kroppen som när man ser på en skräckfilm? Den otäcka känslan kryper fram när jag ligger här i soffan och ser på Programmet Djurskyddsinspektörerna.Det berör mig extra mycket när jag ser vanvård av hundar.Det är nog för att min ena hund var fruktansvärd vanvårdad innan hon/han vart räddad av Djurskyddsinspektörerna.Hunden beskrivs då som kraftigt undernärd och mycket rädd av sig.Jag har verkligen fått jobbat med rädslan och jag förstår inte hur man kan behandla ett djur på det sättet.Jag sitter här och gråter under raklamen men får väl skylla mig själv eftersom jag trots allt envisas att se på programmet.
Jag tyckte att  det var TRÅKIGT att laga mat när jag bodde i lägenheten.Jag har på senare tid börjat tycka att det är väldigt roligt att laga mat,kánske för att man har mkt större utrymme att röra sig på nu än innan.Jag är riktig  duktig på att laga mat när jag väl sätter i gång. Många av mina vänner och syskon brukar fråga om jag inte kan bjuda dom på midda för att jag lagar så god mat. Hahaha det är rätt lätt att laga mat tycker jag personligen.Nej nu måste jag fortsätta så jag inte bränner dagens middag :)
 
 
Jag sitter och sträcker ut mig framför kaminen och har ansiktsmask på mig.Dock tog det inte många minuter innan allt smält. Det borde jag nog ha tänkt ut från första början. Men kunde inte låta bli att sätta mig ner här och känna värmen som kommer från kaminen.
 
Detta är nog det mest negativa med att bo i hus ute på landet.Det är både positivt och negativt med att bo ute på landet. Jag har hålligt på hela morgonen med att skotta bort snön och så börjar det snöa igen. Kan lova att det är skönt att komma in i värmen igen.
 
Idag på jobbet när min ena chef tar ut Rex från släppan  så är han halt bak och går snett med rumpan. Han går några meter tills han ramlar med bakbena och reser sig upp igen.Vi kände i genom honom och han verkar inte ha ont någonstans och vi beslutar att han får leka med sina kompisar.Vi  tittade till honom  ett par gånger och han har sprungit fram och tillbaka och lekt. På vägen hem händer samma sak när jag ska gå till bilen med båda hundarna. Om det inte är bättre i morgon får vi åka till veterinären för en undersökning på herren.
Det är svin halt på vägen och våran bil gled i väg en bitt och snurade ett varv.Vi hade ren tur att det inte kom en bil på andra sidan vägbanan för då hade vi kört in i den. Vi var några mm från att åka in i en lada och jag har aldrig i mitt vuxna liv vart så rädd som jag vart. Jag sitter här i bilen hel spänd och vill bara komma hem
 
Jag tror nog bestämt att min ena hund tycker att det går väldigt långsamt när jag klär på mig.Jag tror nog att han tänker så här: vad du klär på dig långsamt jag vill ut och leka i snön skynda dig nu för fan.
 God morgon! Jag sitter här i lugn och ro och dricker mitt morgonkaffe inne i värmen.Sitter och tänker vad man ska hitta på för roligt idag.Jag är en sådan människa som inte bara kan sitta inne och glo.Utanför snöar det för fullt och snön har lagt sig på marken, Man kanske skulle ta och ge sig ut med Rex som han får dra mig med skidorna?
  Jag sitter här och tittar ut över den ännu ovana utsikten utanför fönstret.Väntar på att klockan ska ticka fram till 05.40 då det är dags att sätta sig i bilen. Fredagdag idag och veckan har som vanligt sprungit iväg i raketfart.
 
Min rottweiler hane på 23 månader är inne i en dålig period och gör därför helt tvärt emot än vad man säger ,det är ingen höjdare. Det är ju en del i hundens utveckling att testa gränser och försöka få som man vill. Det gäller verkligen att vara bestämd men ändå rättvis mot honom när han håller på och dumma sig. Han har fått för sig att springa runt och jaga min tik som är 11år,det tycker han är jätte roligt.Men det är inte lika kul när matte blir sur och säger åt honom. Han ligger i trappan och tycker synd om sig själv som inte får göra dumheter.
 
Jag vet att det är mitt ansvar att se till att ingen av mina hundar biter någon. Det är oerhört tragiskt när föräldrarna inte lär barnen att aldrig någonsin kasta grejer på hundar eller djur i huvdtaget. Detta skrämmer mig verkligen när jag tänker efter hur illa det kan sluta när ett barn kommer bakom en och dra hunden i svansen.Vem fan skulle inte bli rädd och arg?Det finns visserligen en gräns där jag inte kan respektera vad som helst av ett barn på 8-12år. Vi vuxna måste ta allt ansvar och lära och visa barnen hur man är snäll mot hundarna.Barn ser inte på de vuxna med respekt längre utan käftar i mot om allting.
 
Jag försökte ju såklart hålla mig lugn och har en bra dialog med barnen.Men det är helt omöjligt att förra en normal dialog med någon som ställer sig och spotar på en rakt i ansiktet och kallar  en för hor*.Just då Kom min bedömning att det var lika bra att komma där i från med hundarna. Jag är så arg och ledsen på samma gång vart är vårat samhälle på väg igentligen?
Jag kör ett lydnads pass med Rex och husse får för sig att släppa ut Stina. Klicka göra in på läken för att se en liten video klicka på hur det går med en hund som stör oss.
Jag kan inte låta bli att le när man ser hur dom ligger i samma biabädd och sover. Jag skulle bara gå upp hitt till övervåningen för att hämta lite kläder till mig. Hittade hundarna sovades så här tillsammans :) Dom har en varsing biabädd men tydligen så är det mkt mysigare att ligga tillsammans:)
 
 
 
 
Nu ligger jag här i soffan och är den ända som är vaken och har Rex som ligger på golvet .Jag ligger och tittar på nyhetsmorgon.Vaknade ganska tidigt idag och det verkar bli fint väder ute idag:) Funderar på vad man ska hitta på idag.
 
 
Jag har annars väldigt svårt för att plugga teori,hittar alltid på något annat roligt att göra.Nu ligger jag i sängen med en filt över huvudet och försöker plugga.Måste verkligen ta tag i teorin och få in allt i huvudet en gång för alla.Kan inte bo här ute på landet utan körkort och ha 9km till busshållsplatsen. Måste skärpa till mig och inte bara få skjus hela tiden utav Jimmie när jag måste in till stan. PLUGGA var det jag skulle göra och inte sitta här och blogga. Kom igen nu för fan Carro här kan du inte sitta på det lär du dig inget!
Jimmie kör med röjsågen runt om för att få bort alla taggbuskar och jag håller på att kratta i hop skiten. Allså detta gjorde vi förra året också men skiten växer som bara den.Är det någon som vet hur man lyckas bli av med skiten för gått? Vi har försökt att bränna upp allt men det brinner inte i huvudtaget...
 
Jag fick en skön sovmorgon och sov ut ända till 09.30 vilket var rätt så skönt.Men samtidigt får jag dåligt samvete av att man har sovit bort halva dagen.EE skit i samma det är ändå piss väder ute så det kanske inte är så farligt ändå.Nu är jag i vilket fall redo att börja dagen..
 
 
Jag förgyller min lördagskväll med att ligga inne i lillasovrumet och myser med min Rottweiler Rex.Han älskar att ligga och gosa i sängen och att bli kliad över allt då han låter som ett monster.Är det någon av er som kanske också har en Rottweiler? Eller en annan hundras?Skulle vara kul att kunna följa andra som har samma intresse som jag har.
 
Det är lite vad som står på schemat idag och har längtar riktigt mycket.Det blir agilityträning för mig och min tik Stina till och börja med.Än så länge har vi inte alla agility grejer men man får ta det man har så länge. Jag vet att vi ska ha en blå tunnel men vart den är har jag ingen anning om.Nej bäst att sätta i gång med träningen har en hund som springer runt och är helt till sig.
 
 
Vaknade först av alla här hemma av att solen tittade in genom fönsterna.Kollade ner på golvet för att se om hundarna fortfarade låg i sina bäddar.Så fort jag satte mig upp ur sängen så vaknade Rex och skulle pussas.Nu har jag tagit mig en dusch och satt på mig lite kläder.Tänker inte sitta inne och glo när solen är framme.
 
Vid lunchtid gick jag och Linnea ner till häst hagen medans det var uppehåll från regnet.Jag passade iallafall på att fotografera hästarna som var ute i hagen.Tycker att bilderna vart helt oki ändå med tanke på vilket dåligt väder vi har haft hela dagen.
 
Jag är tillsammans med världens underbaraste kille och vi har vart ett par lite mer än 10år :) Han gick upp jätte tidigt  på sin lediga dag för att skjutsa in mig och hundarna till mitt jobb.Han var tilll och med uppe förre mig och fixade ordning kaffe till oss.Han har också lagat mat åt oss och fixat ordning en matlåda till mig som jag kan ta med mig till jobbet i morgon.Han har till och med byggt  en ny trappa vid entren till vårat hus.Detta kanske inte låter som en stor grej för er men för mig så är det.
 
Jag har nu försökt att få i gång min data här hemma i stan. Jag tänkte att jag nu skulle passa på att rensa den medans jag har tid. Men den verkar inte vilja sammarbeta och detta kommer upp hela jävla tiden på skärmen.Hur  jag än gör så kommer denna rutan upp och det är verkligen irriterade.
 
Är på jobbet och har lunch just nu så jag passar på att ha en egen tid med min tik . Hon är inte den som tycker om att vara med på bild men i bland lyckas man få en bild ändå. Det känns inte alls som att det är torsdag idag och att vi har haft en liten mini semester över jul.
Det finns en anledning till att backspegeln är liten och att vindrutan är stor.Dit du är på väg är nämligen mycket viktigare än där du har varit.Att ge sig själv tålamodet att acceptera det man inte kan förändra.Mordet att förändra det man kan och visdomen att skilja på dom båda är rätt så viktigt.Den äkta glädjen är den som kommer inifrån kan vi inte försöka låta dystra tankar vila ett par dagar och hitta vardagslyckor i hemmet i stället. Det som ligger i det förflutna ska lämnas kvar nu koncentrerar vi oss på framtiden.Vi är många människor som behöver vila,låt oss tillsammans njuta fri en stund och låt det som har varit vara.
 
Första dagen på detta år och vi börjar året med ett lydnadspass :)