I morse bestämde jag mig för att ge mig ut på en utmaning tillsammans med min ena hund.Ja utmaningen den gick ju bra,det enda problemet som uppstod var att han fick för sig att bitta och ha dra kamp med linan som satt fast i hans sele och som jag dessutom hållde i.Att hålla balansen med bena samtidigt som man har en Rottis som hoppar och bitter är en konst.Men jag lyckades stå på bena utan att ramla en enda gång :) Fick stanna så klart för att få honom sluta upp att dumma sig.Det var nog inte det smartaste av mig att åka utan någon hjälm på huvudet
 
  Jag klappa mig själv på axeln och ge mig själv beröm över att jag har klarat av att plugga mer än 2 timmar.Utan att änns röra mig bort från böckerna eller för att ta en paus.Nu känner jag att jag inte kan koncentrera mig mer och ger upp för idag.Tog dessa två bilderna då jag började ge upp och inte innan bara så ni vet :P
Jag har väldigt svårt för att sätta mig ner och koncentrera mig på teorin och lära mig allt.Det är inte teorin jag har svårt med,utan det som är svårt är att sitta stila.Det är allså två saker jag måste lära mig och det är att sitta stil och lära mig allt om bilar/trafiken/miljön.
 
Jag har aldrig åkt inlines med min Rottis och tänker nu ge mig ut på en sväng.Detta kommer att bli den största utmagningen  jag har gett mig in på.Jag vet att jag tar en stor risk när jag ger mig ut helt själv.Det är därför jag tänkte prova att ta en sväng här ute på landet där det inte kommer så många bilar.Jag är en tjej som älskar att prova på nya utmagningar och bakar ur det gör jag inte så lätt.
 


Direkt efter jobbet beslöt jag mig för att ta en lång promenad med mina hundar. kände att jag inte ville gå hem till en tom lägenhet och vänta på jimmie. Shit det vart en längre promenad än det var tänkt från första början. Måste ge mig själv beröm som pallar efter att ha gått med alla dagis hundar på jobbet ;-) nu blir det duschen för min del och sen sängen
jag förtjänar att slappa i soffan resten av kvällen och trycka i mig lite chips.
Man märker verkligen hur det tar på krafterna att vara ute en hel dag.
 
 
Shit vilken dag det har varit för våran del för mig och Rex.Medans Jimmie och hans bror har hålligt i gång med veden har jag och Rex jobbat ute i skogen fram tills nu. Eller Rex har fuskat lite för att han har mest legat och kollat på medans jag har lyft tugga trän och grannar.Rex tycker också att det är kul att vara med husses bror när han kör åkegräsklipparen med släpp bakom sig. Han passade på att hoppa upp på släppet när det var helt tomt och tog en tjuv åk :)
Medans jag är här nere vid sjön med hundarna och har det skönt så fortsätter husse och hans bror att jobba med veden. Hahaha det är skönt att kunna skylla på att hundarna behöver komma ut ett tag och ha roligt så slipper man jobba med den tråkiga veden.Hundarna verkar uppskatta denna härliga lördagen
 
 
 
 
Ja det kanske inte vart så snyggt men det duger i allafall för veden som ligger ute utan tak.
 
Gud vad skönt det var att få vakna upp och känna sig utvilad och redo dagen. Det som gör dagen ännu bättre är att solen är framme och man får nästan lite vårkänslor i kroppen. Tanken är att vi strax ska sätta i gång och bygga ett till nytt vedhus...
 
Det är nu mer än någonsin jag vill hitta riktigt bra träningsrutine. Jag har aldrig varit med om jobbigare träningspass än det jag körde idag.Det ska vara kämpigt och jobbigt, för det är då det verkligen ger något.  Jag sätter mål och tänker positivt över hur min träning ska se ut.Känner jag att det inte går mer så måste jag motbevisa det för mig själv. Det är endast jag själv som kan skrika åt mig själv att fortsätta. På det sättet kan jag peppa och reta mig till vansinne och skrika "kom igen för fan Carro du klarar detta. .

Jag har min förra arbetskamrat och hennes två hundar på besök.Det är inte bara jag som uppskattar över att få ha dom här utan det gör Rex också.Klart att man måste leka lite med hundarna och springa runt.Det var ett bra tag sen hundarna sågs och det är inga sura minner för någon av dom.
 
 
Hejsan nu är jag ute i skogen och värmer upp i början av mitt egna tränings pass  i skogen.Äntligen kan jag ge mig ut själv i skogen och träna min kropp.
Min Rottis hane har vart dålig en tid och vi har fått lägga träningen på is.Jag kan knappt fatta att vi äntligen kan träna igen :) Vi har kommit i gång lite sakta med att träna dra med däck bakom honom som han får dra.Vi tränar inte långa stunder utan vi kör på korta studer i början. När han väl är i form igen kommer vi att träna ännu mer och öka på när tiden är inne..Att se hans lycka över att få jobba igen gör mig så lycklig.
 
 
Orkar verkligen inte ställa mig och laga  någon avancerad mat.Så jag bestämde mig för att göra en hemma gjord pizza åt oss.Medan pizzan gräddar i ugnen passar jag på att blogga en snabbis :)
 
 Eftersom att det är många  som undrar hur det gick när vi var uppe i Stockholm hos veterinären i fredags med Rex.Har jag nu valt att skriva ett inlägg om just den dagen. Vi hade en tid hos Djursjukhuset Albano klockan 7 på morgonen.Undersökning/ultraljud av hans hjärta gjordes först och han var rätt så avslappnad och somnade nästan när han låg där.Att få se hans hjärta på dataskärmen och höra hur det låter är nog det häftigaste jag har vart med om. När det var klart så fick vi träffa en annan veterinär som var hur bra som helst och Rex som annars är reseverad mot nya människor godkände henne dirket :) 
 
För att göra hela i historian kort så tyder allt på att han har en lättare epilepsi.Jag måste skriva en dagbok med information där anfallen skrivs ner. Notera datum då anfallet sker, beskriv anfallet och notera hur länge anfallet varar.Det kan också vara bra att jag filmar ett anfall då det kan vara svårt att förklara i ord hur det ser ut.Det finns ingen som helst begränsning när det gäller träningen med Rex sa veterinären till oss i fredag.Vi kommer att hålla kontakten med veterinären och än så länge behöver han inte gå på någon medecin. Gud vilken lättnad nu kan vi koncentrera fokusera på träningen igen som har legat på is ett tag.
Och en stor del av mitt sociala liv med hund och hundmänniskor.Jag har begränast träningen nästan helt och hållet med min Rottis hane. Just för att han har haft super markliga beteenden och ramlat omkull med bakbena.Därför har jag inte vågat att träna honom ordentligen förens veterinären har gett mig klartecken. Idag  får vi äntligen komma i gång med träningen igen och jag ska inte ha några begränsningar när det gäller träningen med honom.Vad det är som gör att han ramlar om kull med bakbena kommer jag berätta i ett senare inlägg.För nu ska vi njuta fullt ut och ha roligt i hop bara han och jag :)
 
 
 
Det kan inte finns någon som  kör bil i den här stan för att det är kul utan för att dom är tvungen för att kunna ta sig till arbetet.Nej tacka fan för att man själv inte sitter bakom ratten och kör bilen.När gbs säger att man ska köra åt ett visst håll och sen så bygger dom om där och vägen är avstängd. Eller när Gbs pratar så jävla otydligt och man inte hör rösten från den.Nu är vi i vilket fall på väg hem till Norrköping igen och vi får se om vi kommer ut här i från eller om vi kör åt helvetes fel...
Jag har nästan inte sovit ett blund i natt och när väckarklockan ringde i 2:30 så trodde jag att det var ett skämt.Det var bara att gå upp och klä på sig för att göra sig redo för att åka till stockholm.Nu är vi på plats och väntar på att dom ska öppna.Resan hitt gick jätte bra fram tills att vi hade 15 min kvar av resan då körde vi helt fel.Vi har åkt runt över allt känns det som och att dom bygger om precis över allt gör inte saken bättre.
 
Senaste livstecknet från mig var alldeles för långt bort när det gäller här på bloggen.Anledningen är  för att min ena hund som ni kanske kommer i håg är sjuk,har därför haft giltig anledning till varför bloggen inte har vart prio ett.I vilket fall så ska vi upp till Stockholm i morgon till veterinären som är specialist på neurologiska sjukdomar hos hund.
 
Är hemma hos min far och firar min lillasyster(hon i mitten på bilden) som fyller 20 år idag.
 
Det är helt klart något som inte är som det ska med min rottis hane som är 2 år gammal.Det började med att han ramlade omkull med bakbena och hade svårt att komma upp igen detta hände första gången den 13Januari i år.Sen så har han vart helt okej i en veckas tid fram tills han ramlade igen. Ringde Veterinären och har vart där 2 omgångar där dom har tagit massa med olika tester på honom.Dom har rönkat hans rygg,armbågar mm och tagit olika blodprover på honom.
 
Dom hittar inget fel på honom så dom har skickat en remis till en specialis veterinär i Stockholm.Där kommer dom att ta olika neurologiska tester på honom.I går vid 12.42 så skriker min ena kollega på mig att Rex (som min rottis heter) har ramlat igen och ligger ner med kramp.Känner hur paniken kommer och springer allt jag bara kan till honom.Det är första gången han krampar när han ramlar omkull.Som ni säkert förstår går jag mest runt och är orolig för honom.Det ska bli så skönt att få svar på vad det är med honom.
 
 
 
Så för att utnyttja dagen till fullo så tillbringar jag min dag ute i trädgården.
Jag kom på att ni inte har fått sätt hur snyggt vårat kök vart.
 
Borde nog sätta fart och kläm på mig arbetskläderna om jag inte vill stressa i sista sekund. Japp så det är bäst man sätter fart om man ska hinna i tid till jobbet.
Jag är så glad över att jag kan låta denna dagen vara underbar och slappna av inte tänka så mycket.Jag vet att det har vart och är mycket just nu med min rottis.Men idag så njuter vi av varandra i stället för att tänka på allt som händer och inte händer..Det kanske låter som en lätt grej men för mig är det inte så himmla lätt..

Idag är det inte en vanlig dag här hemma och det är för att min rottweiler  hane Rex fyller 2 hela år idag.Det firar vi med sök och klickerträning hemma i sovrummet. Kom på att detta kan vara en rolig sak att göra tillsammans bara han och jag.
 
 
 
Morgondagens träningspass kommer av flera anledningar vara tufft för min del. För det första har jag ont i huvdet och kan inte riktigt slappna av.Det är tyvärr ingen giltig anledning att skylla på att man har ont i huvudet för att slippa träna.Det är bara att träna på så gott det går idag.
 
Sitter på veterinär kliniken och väntar på svaret från blodproverna. Det värsta är att vänta på svaret och att klockan  inte tickar  i väg så fort.Jag är helt slut i huvudet och det hjälper inte att man måste sitta här och oroa sig för Rex.Han har kräks hela natten och haft diarre hela morgonen så han ska inte käka metacam något mer.
 
Jag vill passa på att förtydliga en sak ang träningen. Jag är väl medveten om att jag är small och borde gå upp i vikt.Jag tränar inte för att gå ner i vikt utan för att bygga upp starka magmuskler och förbättra min kondition.Jag känner mig fräsch och har riktigt mycket energi.Jag skulle aldrig klara av att sitta en hel dag på ett kontor med massa papper.
 Det är inte så lätt att träna när man har en Rottis som tror att man leker med honom.
 
Att hitta motivation  för träningen  denna årstid behöver inte vara så svårt som många tycker.Att ha motivation och lust för träningen gör en bara mer taggad.Jag brukar träna utomhus i skogen istället för att ge mig i väg till gymmet. Det kostar inget att träna i skogen eller hemma hos sig själv.Jag håller just nu på med att köra ett tränings pass här hemma i mitt stora sovrum.
 
Jaha idag går det inte så fort framåt här sitter jag ännu i pyjamasen på mig. Man får ju passa på när det är söndag och inte har något inbokat för dagen.Söndagarna här hemma betyder för det mesta sovmorgon.Funderar på om man kanske ska ta och ge sig ut på en lång promenad med hundarna eller om man ska vänta ett tag med det.