god morgon alla härliga människor där ute ;-) jag sitter just nu i skrivande stund i bilen på väg in till stan. Min sambo är helt underbar som går upp tidigt på sin lediga dag för att köra in mig.Det är onsdag och i vanliga fall är jag ledig på onsdagar. Jag byte dag med en av mina kollegor och är ledig på fredag i stället.Jobbar alls sista dagen idag denna veckan sen tar jag helg.
Nu är jag så taggad på att träna min rottis och jag tror att han är lika taggad som mig. Jag hoppar över träningen just nu ute på jobbet med honom.Det är alldeles för varmt om dagarna för att träna med hundarna så därför tränar jag hemma efter jobbet när det är svalare ute.
 
När livet inte blir riktigt som man har tänkt sig och man lyckas fånga det på bild dessutom så kan man inte låta bli att skratta lite extra åt det hela.Tänken från början var att få en bra bild på mig och syrrans döttrar.Det gick rätt bra i början fram tills att Angelina som satt längst upp på gungbrädan åker ner mot oss och alla vi åker av gungbrädan.Jag har haft en händelserik dag med barnen och dom har nog också haft rätt roligt här ute :) Jag frågade Nicole syrrans yngsta om vi fick köpa henne.Fick ett roligt svar på den frågan.Moster Carolina man kan inte köpa barn och det är förbjudet att göra det.Sen har jag redan en mamma och pappa det vet du väl redan.Ja så dum jag är som ställde en sådan dum fråga...
 Jag har min storasysters döttrar på besök och dom har inte svårt att sysselsätta oss alla.Vi har precis gungat på våran hemma gjorda gungbräda.Jag får bjuda på mig själv och leka lite med dom.Det är inte ofta dom kommer hitt så det är bara att vara en bra moster för dom :)
 


att sitta sig på ett berg och mysa tillsammans med sin rottis är himmelriket. Fåglarna kvittar och solen skiner så skönt idag.
 
Min arbetskamrats hund Masy som är en schäfer/bordercollie/labrador/golden & amstaff och min Rottis hane Rex. Kolla så fina dom är tillsammans och dom håller varandra i tassen det måste ändå betyda att dom är lite kära :)
 
 Jag är riktigt nöjd med resultatet och vilken skillnad det vart.Att lite färg kan göra sådan stor skillnad på utemöblerna trodde jag aldrig.Det har tagit sin tid med att skrappa bort den gammla fula äckliga färgen,men nu i efter hand är jag glad över att jag inte gav upp.Jag menar man kan inte fatta att det är samma möbler som innan.Nu ska jag bara köpa hem en liten bruk med svart färg och måla på sen är jag 100% nöjd över mitt arbete.Det ska bli roligt att se vad sambon säger när han kommer hem från jobbet och ser möblerna.Han tycker att jag har lagt ner lite för mkt tid på dom och att jag borde slänga skiten.Hahaha tror nog att han kommer ångra att han har sagt det till mig när han får se skillnaden :)
 Jag har påbörjat  med mitt hemmaprojekt som består av att måla utemöblerna:) Jag kan inte låta bli att göra något här hemma när jag är ledig från jobbet.Jag kommer alltid på något att göra och att vädret för en gångs skull är på min sida är ett plus i kanten.
 
 
Det var år och dagar sen jag åkte buss och nu sitter jag i bussen på väg hem igen.Det ska bli så skönt att komma hem till hundarna igen.Känns som att denna dagen inte kan bli mkt värre än vad det har vart idag.
 Jag som är ledig idag sitter just nu nere på resecentrum och väntar på bussen hem.Jag åkte in till stan med min sambo i morse för att jag skulle till tandläkaren och han till sitt jobb.Tror ni inte att dom ringer och säger att man tandläkare är sjuk just idag.Allså har jag gått upp kl 5 i morse och åkte in till stan vid 6 i morse helt i onödan.Tror ni inte heller att jag misstade bussen som gick för 2 min sen fan typiskt.Nästa buss går 8.30 här i från och jag är laga glad eller inte just nu.
Blir så trött på allting och när man tror att det inte kan bli värre så blir det bara värre.Fick hem ett brev idag och brevet gjorde ju saken bättre eller inte.Vad fan det är väl ändå inte mitt fel att dom räknar fel hela jävla tiden och vem är det som får skiten ju jag..Jag har skickat in alla papper i tid och gjort rätt för mig.Det kändes som ett slag rakt i ansiktet.

En bättre avslut på lång ledigheten kan man inte få :)
 
 
Min lillasyster är här och hälsar på med sin 8 månaders valp Leo.Jag håller på att ge henne lite lydnads tips och övningar.Passar självklart på att träna med Rex samtidigt.Han är riktig duktig och sammarbets vilig :) Vi försökte att ta en bild på båda hundarna när vi körde plattsliggning men Leo tyckte inte att vi skulle fota utan ville i stället springa och leka medans Rex låg kvar så fint och väntade.Vi kom fram till att vi kommer att försöka träna minst 1 gång i veckan tillsammans :)
Ja det ska ju självklart också synas att man har jobbat på med slipmaskinen och det kan man väl säga att jag har lyckas bra med eller vad säger ni? Medans andra är ute efter att bli solbrännda är jag ute efter att bli gul :P
 
Jag har ensam gett mig in i detta projekt och till min räddning kom min låsas mamma ut hitt till oss med en slipmaskin till mig:) Jag har annnars använt mig av en gammal kniv för att få bort den fula gula färgen.Min sambo tycker att jag lägger ner för mycket energi på dom gammla utemöblerna.Men jag kan tyvärr inte hålla med honom där.Han tycker att jag borde ge upp och slänga möblerna och köpa nya.Nej det tänker jag absolut inte göra,utan här ska dom fixas till och målas efteråt.
 
 
Jag har anmält min tik på en fototävling,där man skulle ladda upp en bild på sin knasig, cool eller supersöt  hund när den sover?De tio bidrag som får flest röster är med och tävlar om fina priser.Jag känner att denna tävlingen passar min tik utmärkt eftersom att hon sover på så många konstiga sätt.Det skulle betyda jätte mkt för mig om ni gick in och la en röst på vårat bidrag.Jag är inte ute efter att vinna flest röster och fiskar dom här inne.Utan jag tycker bara att det skulle vara kul om hon får stå i centrum ett tag :) Det är hon värd i mina ögon.Ni går in här och tycker på gilla knappen för att  rösta.
 
 
 Vi är nere vid sjön och försöker få några bra familjeporträtter. Vi valde att gå hitt för att få en vacker och rolig bakgrund.Det är inte så lätt att få Stina min minsta hund att samarbeta och vi har inte lyckas få en ända bra bild ännu men skam den som ger sig.
 Söndagen är redan här gud vad fort helgen har gott,Kan man säga att vi har söndag 2 dagar i rad?Idag har vi sommarväder ute och jag ska väl fortsätta med mitt projekt är tanken.
Jag är ensam hemma med hundarna och kom på ett lyssande projekt jag kan göra så länge.Vi har massa gammla ute möbler som vi har fått.Dom är ner slitna och fulla som dom kan bli.Därför har jag nu satt i gång med att försöka få bort den gammla fula färgen på en av stolarna.Tyvärr kom jag inte så jätte långt med att få bort all färg som sitter så hårt innan det började spö regna.Hur typiskt är det inte på en skalla att det ska regna när jag för en gångs skull kommer på något roligt att göra?
 
Denna aktiviteten är enkla att utföra och fungerar i princip på alla hundar. Jag tar och klipper kroven till små korvbitar och sätt fast i trädet,utan hund så klart.När jag har gjort det låter jag korven få sitta ett tag.Sen hämtar jag min hund och visar första korvbiten och säg sök.En riktigt bra aktivitet att ta till när man vill få hunden trött.Jag körde först med min Rottis hane  Rex i skogen och sen så fick min Papillon blandas tik Stina komma ut i trädgården och söka av.
 
God morgon jag har nästan inte alls sovit i natt utan sprungit ut och in med min tik halva natten. För att inta tala om hur helt underbart det känns att äntligen kunna ta med kaffekoppen ut och njuta av vårsolen.Jag njuer av att vi har fått utemöblerna på plats.Att sätta sig ner och läsa gårdagens tidning i lungn och rå gör min morgon helt klart :)
 
 
 
Vi har haft en tjej här ute på jobbet som håller på med rallylydnad och som har haft genom gång med oss :) Satt och lyssnade på henne lite mer än en timme och det var nästan bara jag och min chef som ställde frågor till henne.När hon hade gått i genom vad det alla skylar och sånt innebär så fick vi gå ut och sätta oss på plan.Hon körde ett rallylydnads pass med sin hund och jävlar vad det gick undan kan jag lova er.Hann knappas med och bad henne vissa i lite lungnade tempo.Jag kan säga att detta med rallylydnad kommer nog ta ett tag för mig att fatta.Jag är glad över att hon ville komma och dela med sig om allt :) Nej nu ska jag träna med min rottis innan rasten min är slut
Jag tänker nu sitta i min solstol och inte röra mig förrens solen försvinner.Jag har ju tross allt jobbat på bra idag och vart Henrics chef [sambons bror] nej vars men jag har sätt till att allt har rullat på som det ska hela dagen.Så nu får jag vara lat och jag behöver inte känna skam för att jag sitter ner.
Jag har lyckas på något sätt att få med mig Henke på en lång promenad med vovvarna.Han är en person som helst av allt undviker att gå promenad och kommer på massa med ursäkter för att slippa gå.Men nu kom han nog inte på någon riktigt bra ursäkt för att slippa och han vet att jag inte är så lätt lurad av mig.Han springer runt med tikarna som är kopplade i varsing hand medans min hane får springa lös....
 
 
 

När jag är ledig från jobbet så latar jag mig inte utan tvärtom. Jag och sambons bror håller på att jobba ute i våran skog.Det är så skönt att hinna med att göra allt man vill göra här hemma och att vädret tillåter det hela.Tänkte bara tala om att jag älskar att bo ute på landet och att vara den aktiva personen som jag är :)
 
 Att komma hem från jobbet och köra  ett lydnaspass med Rex gör min kväll helt underbar. Han hade superfin attityd och bra fokus på mig.Körde tidigare ett pass på jobbet och där hade han alldeles för mycket energi.Kände att det inte var någon i dee med att änns tänka tanken på att träna med honom då eller ju det fick bli apport träning i stället.
Förra veckan satt jag ett bra tag och leta runt på olika sidor efter något skönt för hundarna att ligga i i bilen.Jag hittade till slut en speciell hundsäng för bilen som jag fastnade för direkt.Beställde efter den och i fredags kom postbilen ända till ytterdörren med ett stort paket där den låg sängen.Jag kunde inte låta bli att packa upp den i lördags och fixa till sängen i bilen.Hundarna verkar trivas att ligga i den när vi åker runt.För mig är det en självklarhet att hundarna ska ligga skönt i bilen och ha det mysigt samtidigt.Tror inte att det är så många som har just denna modellen till sina hundar...
Hejsan :) Nu är jag på jobbet och jobbar nere på djur sidan idag.Just nu går jag och en kollega till mig och kollar tråden i hästhagen så den är hel och fin.
 
Vissa människor borde ta reda på fakta innan dom yttrar sig om någonting och innan dom ens öppnar käften nästa gång.Jag har sagt det förut och jag står fast vid det jag förstår mig inte på vissa människor. Varför känner vissa människor njutning i att för att försöka såra någon?Att försöka ta bort en annan människa livsgnista är bland det elakaste man kan göra och är helt jävla sinnesjukt.Nu är det inte så att jag bry mig ett skit om vad andra har för åsikter om mig.Jag har lärt mig att man inte ska döma någon förrens man har träffat personen i fråga.Jag skulle kunna ställa mig upp och skrika rakt ut av all lycka jag har i mig :) Ha en trevlig söndags kväll nu gott god natt
I fredags när både jag och sambon var i väg på våra jobb så kom postbilen upp till oss med detta.Vilken tur att sambons bror var hemma hos oss och kunde ta emot det.Jag trodde aldrig att vi skulle få ett stort paket hemkört till oss som bor 3 mil i från stan(mitt ute i skogen på landet) Det kallar jag service :) Ja så är den stora frågan vad är det i kartongen det får ni veta i morgon :P
 
Nu har jag dragit fram våran rävfälla och ska placera fällan i skogen där grävlingen håller till.Vi har nämligen fått en grävling som springer runt våran tom/trädgård och den verkar inte bli bort skrämd av hundarna.Jag har fått låsa in hundarna i hundrasgården just för att grävlingen var framme för ett tag sen och min tik stack och jaggade efter den.Kan lova er att mitt hjärta hållde på stanna  av rädslan att min hund skulle bli skadad.Vilken lättnad jag kände i kroppen när hon kom hem igen.Det dröjde inte alls många min tills att grävlingen var tillbaka så därför måste jag nu sätta ut rävfällan och hoppas på det bästa.Jag ska ladda fällan med lite hundmat och fram tills att den är fångad får inte hundarna vara lösa. Vågar inte riskera att hundarna blir skadade av grävlingen eller att dom fastnar sjävla i fällan.
 
Jag vaknade upp med ett stort leende imorse fram tills att jag kollade ut genom fönstret.Ser att det är jätteblåsigt ute och att träden gungar fram och tillbaka. Vart först jätte besviken med tanken på att jag hade massa med planer för dagen.Men sen så satte jag mig ner och tänkte tillbaka på gårdagens kväll och då vart jag mkt gladare igen.Tänk er att ni har en bästa vän som ni har umgås med dagligen som den flyttar långt åt helvete vilket gör att ni nu inte kan ses lika ofta längre. Det var ca en månad sen jag träffade frugan och att hon kom hitt i går gjorde min kväll.Visst vi pratar i mobilen i bland men det är inte riktigt samma sak som att träffas tycker jag.Nej nu får det bli sommar så vi kan hitta på roliga grejer i hop,bara hon och jag :) Nu ska jag väl ta och röra mig ner till grabbarna och se vad dom har för sig.
 
Ja vad ska man säga mer än att denna kvällen kommer att finnas kvar i mina tankar.Min fru från värmland är hos oss i kväll och hälsar på oss.Jimmies bror Henric och deras mammas tax är också här hos oss,vilket dom har vart ett par dagar. Frugan min lär Henric plankan och han skriker att han kommer att dö medans frågan inte gnäller ett piss, Svärmors tax vill också vara med dom och köra ett pass..
 
Idag är jag uppe med tuppen och denna lördagen kommer att bli den bästa dagen på mkt länge.Vi kommer att få fin besök om några timmar utav min faster och hennes sambo,min lillasyster mm.Senare i kväll kommer min bästa saknade underbaraste Towe hitt :) Kan inte klockan ticka i väg några timmar nu så jag får träffa alla?
 
 
 
 
 
 Min svärmor har en loppis på Hagagatan 64 i Norrköping som har öppet denna veckan torsdag till söndag 12-18.  Alla är så klart välkomna ditt och man hitta riktigt billiga prisvärda saker hos henne.Det är inte så många i Norrköping som känner till denna loppisen därför tänkte jag att det kunde vara lite roligt att tipsa om just denna loppisen.Att pruta  på sakerna är något som är helt okej för min svärmor.Så har du inte vart där och kollat så tycker jag absolut att du ska ta dig ditt om du älskar att gå på loppis..
Haha frågan är om min tik är vaken eller om hon sitter och sover.
 
God morgon alla glada människor där ute,några av er har säkert gått upp precis och några av er ligger säkert kvar i sängen och sover.Själv är man inne i stan och väntar på att chefen ska komma med hundsläppan och hämta upp oss.Idag än så länge har vi tur med vädret och håller tummarna på att det för blir så resten av dagen :)
Nu har jag städat klart hela huset och det är bara skrubba klart hall golvet sen är jag klar.I gentligen är det meningslös att skrubba rent golven när det är blött och äckligt ute när man har hund.Men vad fan bättre att hålla ordning så blir det inte så skitigt inne.Hahaha min Rottis hane smyger på skrubbmoppen och tror att vi leker.

Det verkar som att regnet ska fortsätta hela dagen med att blötta ner oss.Jag tänker inte sitta inne och glo bara för att det regnar ut.Jag är ute i trädgården med hundarna och tränar lite med dom båda samtidigt.Det verkar inte som att hundarna bry sig om att det regnar ute heller.
 
Jag tänker trotsa regnet och ge mig ut på en långpromenad med hundarna.Att ha med sig paraplyet och ha på sig gummistövlarna i skogen i detta vädret är ett måste.När man är hundägare som jag är så måste man trosa regnet och ge sig ut.Håller tummarna på att det blir lite uppehåll så man kan hitta på något roligt med hundarna.
 Jag är helt slut i huvudet och det ska bli skönt att få  sovmorgon i morgon.Det är som om vädergudarna också bestämt sig för att jävlas med oss här i Norrköping. Men förhoppningsvis så blir det bra väder i morgon på min lediga dag eller jag hoppas det.Det har regnat i stort sätt hela dagen och när alla hundarna var färdig rastade vi genom blötta från tå till topp.Sen är det inte heller så kul att stänga ut alla hundarna och städa deras boxar,när det ser likadant ut igen direkt.Ja det är tyvärr sånt man får räkna med när man jobbar som jag gör.Nu ska jag sätta mig ner i soffan och ta det lungt resten av kvällen.
 
Så nu efter mycket svärade hitt och ditt är min beställning klar :)
 
 Nu i kväll är jag helt slut i kroppen vilket beror på att jag har belastat kroppen för mycket. Jag har lyft för tungt och envisas med att att inte vilja ha någon hjälp.Jag har inte tränat utan fortsatt med att städa och slänga skit från trädgården. Jag har bara lite värk i benen, men jättemycket i rygg och armar.Det är säkert bara träningsvärk eller vi skyller på att det är träningsvärk jag har :P En riktig kvinna reder sig själv eller hur?
Vi bor ute på landet i ett hus enskilt med en stor tomt. Att bo i hus med en större tomt kräver mer arbete när man ska städa undan.vi har hålligt på i stort sätt hela dagen med att försöka städa undan och slänga gammal äcklig ved,som har legat ute utan tak i flera år.Vi ska nämligen bygga ett Garage på platsen där skiten ligger hade vi tänkt oss. Vi har Jimmies bror här ute över helgen som hjälper oss.Jag är svettig som bara den och tänker nu hoppa in i en dusch innan jag gör något mer idag.
 
Jag älskar utmaningar och jag vill utmana mig själv för att bli starkare.Idag utmanade jag mig själv genom att ändra en rutin jag har med träningen.Jag ska inte ljuga och säga att det gick smärtfritt om man offra sig lite blir man bättre i slut ändan.Hur som helst behöver jag inte fundera på dagens träning.Jag har tränings skor som jag har lagt i från mig någon stans men vart kan jag inte komma i håg.Jag har letat och letat efter skorna men kan inte hitta dom någon stans.Jag kan väl ändå inte ha lagt ner dom i någon kartong?
Jag börjar denna härliga lördagsmorgonen med att slänga på mig träningskläderna.Det får bli en tidigt träning för min del innan det blir allt för varmt ute.Jag känner på mig att träningen kommer att få mig på bra humör och det tackar man inte nej till direkt.Den stora frågan jag ställer mig själv just nu vart fan har du lagt träningsskorna carro?
 
 
 Jag kanske ser glad ut på utsidan men det är INGENTING jämfört med hur jag mår på insidan i kväll.. Under 4 veckor har jag haft förmånen att lära känna två helt underbara tjejer som har haft sin praktik ute hos oss.Jag har lärt mig massor av saker som jag kommer att kunna använda mig av utav tjejerna. Jag har haft fyra underbara och speciella veckor med dom. Dom är trevliga och professionella samt helt underbara elever.Idag fick jag säga hejdå till dom för att deras veckor hos oss är nu tyvärr slut och det är dags för dom att åka hem igen :( Märkligt att man känner så stark band så fort som jag gjorde med dessa elever. Jag försökte att hålla tårarna inne för att inte vissa dom att jag var gråt färdig och gömma mig bakom tröjan men det funkade inte så jätte bra.Det kommer att kännas så tomot och tyst utan flickorna på måndag.Jag skulle kunna sitta här i en evighet och bara skriva och skriva men det skulle bli för lång tråkigt för er att läsa allt så jag väljer att avsluta redan här och nu.
 
 Nu är jag och hundarna inne i stan och stadstränar innan det är dags att börja jobba. Bestämde mig  i morse för att åka in till stan tidigare än vanligt för att hinna med att träna hundarna. Jag har inget emot att det börjar bli ljusare på morgonen och att det fortfarande är ljust om kvällarna när man kommer hem.Måste bara tala om hur stolt jag är över min Rottis hane som sköter sig galant.Vi möte precis på två stora rottisar som kunde gå förbi min medans han låg där och väntade på ett kommando från mig:) Bor man på landet så får man helt enkelt se till att åka in till stan och stadsträna med hundarna lite då och då.Jag ska nog göra detta minst 3 gånger i veckan och få in det som en vana.Ska sitta kvar här ett tag och låta klockan ticka i väg ett tag innan vi rör oss i väg.
Hur ens självkänsla är betyder mycket för hur man lever sitt liv och hur man mår. Jag är den som aldrig bryr mig om vad andra tycker om mig.Igår kände jag  mig bekväm,självsäker och  självförtroendet var på topp på grund av min klädsel val.Jag brukar i vanliga fall gå runt med arbetskläder eller träningskläder på mig dom timmarna jag är hemma.Men i går kände jag mig för att fixa till mig lite och bara njuta av min ledighet.
 
Gårdagens klädsel:Finstickad grå kofta/svart T-shirt-grå/svarta jeans/ skor falska Converse svart,vita och ett par solglasögon
Djur blir fortfarande misshandlade och är fullständigt maktlösa och kan inte försvara sig. Många anmälningar rör djur som är utslängda,övergivna, vanvårdade, misshandlade av människor som inte borde ha en levande varelse i sin egodel.Var uppmärksam när du misstänker vanvård eller misshandel av djur.Jag kan inte fatta hur sjuk i huvudet och hemska folk kan vara.Jag blir så förbannad och ledsen varje gång man hör om ett nytt fall där djur är inblandade.Det borde vara dödsstraff för människor som ger sig på maktlösa djur och människor.Jag var precis inne på facebook där dom efterlyser en kille som misshandlar sin valp.Han har filmat hela händelsebeloppet och lagt ut ett klipp på det hela.Jag kommer att lägga upp klippet här inte för att jag stödjer idioten utan för att vi måste se till att han åker ditt.Jag blir så gråtfärdig och vet knappas länge själv vad jag ska skriva mer.Jag har själv en hund som kommer från en sådan idiot och jag är glad över att min hund kom där i från och att personen i fråga åkte ditt innan det var försent.
 
Varning om innehåll Det här videoklippet kan vara olämpligt för vissa användare

Jag tycker att det är rätt avkopplade att hålla på i trädgården och timmárna flyger förbi rätt fort. Jag har börjat att vårstäda i trädgården utan massa att stressa mig fram.Det jag inte hinner med i dag får jag helt enkelt göra klart i helgen om vädret är lika bra som idag.Jag är inte den som är rädd för att bli skitig utan skiterna gärna ner mina fingrar och använder sällan vantar när jag håller på.Jag tycker att vantarna är mest i vägen när jag ska greppa något med händerna.
 
 
God morgon alla härliga människor där ute :) Idag vaknade jag upp med tuppen och att solen tittar fram på min lediga dag är inte helt fel.Jag sitter ute på gården och dricker mitt morgon kaffe i lung och ro.Det är så skönt att vara lediga på onsdagarna och inte stressa utan bara ta dagen som den kommer.Förra veckan jobbade jag hela veckan och i fredags var jag helt slut i kroppen.Så idag tänker jag ta dagen som den kommer utan att blunda.