Sommarregnet blir allt stilla och jag känner hur himlen spricker upp och andningen blir lättare.Idag är det min sista dag på denna semestern och jag tänker ta vara på varje sekund.Jag har försöket att sysselsätta mig om dagarna. åh jag är så glad för att vara här och känner hur innerligt jag menar det.Det är synd att jag och hundarna måste åka hem till stan i kväll.Men jag ska inte klaga för om 2 dagar är vi här ute i gen och då hoppas jag att solen tittar fram lite mer än vad den har gjort dom senaste dagarna.
 
Idag körde vi första gången apportering över hinder och han han var jätte duktig.Så fort jag säger hoppa så hoppar han över hindret :) Roliagste träningen man kan avsluta sista semester dagen på.Yes det stämmer i morgon börjar vi jobba igen..
 
 
Det har tagit sin tid och för några dagar sen så satte vi upp trapp räcket :) Nu är i alla fall trappan och räcket på sin plats. Det ända som måste köpas till trappan är halkskydd. Nu är det bara att träna börja träna med hundarna att gå upp och ner för trappan. Min tik har redan lärt sig trappan, men min hane tycker att trappan är läskig.
 
Jag har plockat lite i vårat egna växthus ute på landet. Shit vad det växer där inne och för varje dag som går har vi fått nya stor fina gurkor. Tomaterna börjar också få fin färgpå sig och några är klara för att ätas. Tänkte passa på att göra en egen sallad av allt i hop.
 
 Det finns några som helt glömmer bort  att belöna hunden då den är duktig.Jag belönar mina hundar på många olika sätt ibland med godis/ leksak eller med rösten.Det viktigaste är att man fungerar bra ihop med sin hund och att man har roligt tillsammans och det har vi verkligen haft idag.
 
 
Jag och hundarna har vart ett par timmar ute på landet tillsammans med min pappa och hans fru. Idag körde jag och Rex ett kort lydnadspass medans vi var ute på landet. Jag kan inte säga så mycket mer än att Rex är helt otrolig när det gäller lydnaden. Lydnaden sitter helt och hållet jätte bra när vi kör utan koppel. Tyvärr funkar inte den lika bra med koppel så det måste vi träna mer på. Min snälla far ställde upp som fotograf och tog lite bilder på träningen :)
 
 
 
 
Jag blir galen snart på min mobil som inte alls vill sammarbeta med mig. Varje gång någon skickar ett mess till mig så får jag ett meddelande som kommer upp på displayen.Det står att meddelandetminnet är fullt.Men hur kan det vara fullt när jag har raderat alla mess på hela mobilen?Sen kommer det också upp att det inte finns mkt utrymme kvar på minnet..Hallå jag har suttit och raderat bort alla mess och nästan alla bilder så hur kan utrymmet nästan då vara fullt? Jag har provat att stänga av fanskapet men det hjälper inte ett skit.Finns det någon som vet vad man kan göra?
 
 
Vaknade tidigt i morse och för att få ut så mkt som möjligt av dagen hoppade jag över frukosten. Jag sitter och myser med båda mina hundar och njuter av lugnet. Det är knappas några som är ute och går vid denna tidpunken. Vi ska strax vända hem igen och få i oss lite frukost i magen.
 
Det viktigaste jag lärt mig är att sätta fokus på hundarna och behålla kontkaten med dom. Jag har varit ute mkt med hundarna dom senaste dagarna för att fokusera mig på något roligare än att gå runt och tänka på det negativa som har hänt. Att fokusera sig på hundträningen och ha roligt samtidigt med hundarna får mig att må bra. Vi har vart ut rätt mycket på nya äventyr och utforskat världen tillsammans. Jag tycker att man ska ta och passa på att göra allt möjligt med sina hundar nu när tiden finns till. Jag hinner i vanliga fall inte med att göra allt detta med dom eftersom att jobbet tar ganska mycket tid. Jag njuter för varje stund vi får tillsammans och vi har denna veckan och 3dagar nästa vecka kvar innan semestern är slut.
Det är inte rättvist i huvudtaget .Det gör ont i mig av att höra att du inte mår bra och jag känner mig så himla hjälplös och att jag inte kan påverka någonting gör mig helt galen. Jag känner i mellanåt hur tårarna fäller när jag tänker på dig. Det här är som den värsta mardrömmen man kan tänka sig. Jag önskar att vi kunde vakna upp från den, men det är dessvärre inte bara en mardröm. Du finns i mina tankar hela tiden <3
Befinner mig nere vid rådhuset tillsammans med Rex. Jag valde att gå ner hitt för att träna lite lydnad med honom. Tanken var för första början att han ska bli trött så jag kan sticka i väg till sjukan ett par timmar. Men det blir nog inte ett besök ditt utan det för bli i morgon i stället. Vi ska väl ta och hämta hem Stina i stället som har vart hemma hos svärmor i en vecka.
 
En kompis som alltid är med dig, som alltid finns vid din sida blir väldigt speciell. De är en gåva att få uppleva en sådan trogen vän som en hund är. En hund är en vän som alltid står vid din sida oavsett vad. En sann vän är någon man kan dela tystnaden med. En san vän är den man kan gråta framför som inte bara låsas bry sig utan som bry sig på riktigt. Det sägs att det inte går köpa kärlek av pengar men det går visst att köpa kärlek för pengar. För hundarna har jag köpt för pengar och herre min gud vilken kärlek dom ger en.
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Det är så roligt att se att dom kan leka så bra i hop fast att det är en stor skillnad på storlek på dom :)
 
 
 
 
 
 
Och jag känner mig så himmla hjälplös just nu.Det ända jag kan ta och göra nu är att hålla tummarna på att allt ska bli bra.
jag gick och la mig i sängen när vi kom hem. somnade tydligen och vaknade av älsklingen kom hem och satte i gång musik.
Jag ångrar mig inte för en minut att vi gick hitt till strömparken.Det är hur mysigt som helst och Rex kopplar av rätt så bra.Detta är en bra aktivering för honom och så får vi miljöträning samtidigt:)
 
Man får passa på att njuta medan det är så fint väder ute okej det kanske inte är det bästa vädret men ändå. Jag håller på att packar hundväskan och ska snart drar iväg på en liten utflykt med Rex.I ställe för att gå dom vanliga promenaderna så kommer vi kolla in strömparken och sätta oss där ett tag.
 
Jävla Bliningar som sätter sig på en hela jävla tiden som dessutom har gjort att Rex ena öga har svullnat upp. Som tur är börjar svullnaden att gå ner på honom så jag tror att vi slipper åka till veterinären med honom. Jag har kollat tempen på honom och han har ingen feber och verkar må bra förutom svullnaden då. Tog nyss en bild på honom och han är inte alls lika svullen som han var för 10 min sen.
 
Älsklingen kom hem och frågade om vi skulle åka i väg till någon sjö och låta Rex få bada av sig. Vi packade i hop och satte oss i bilen. Vi tänkte bada i närheten av sörsjön men där var det propp full med folk. Det var bara att åka vidare och leta efter en bra plats. Nu har vi äntligen hittat en mysig bad plats där vi är helt ensamma :) Nu står Rex redo för att bada så det är nog bäst att jag med gör mig redo.
 
Idag är det väldigt varmt ute och jag kan inte sitta inne i en varm lägenhet det går bara inte. Jag är ute  med min  Rottis hane och går i ett lagom tempo för hans skull. Ibland när vi är ute och går kan jag riktigt känna hur folk tittar konstigt på mig. Vissa skriker för fullt och undrar om jag klarar av att hålla den farliga hunden.  Vilken farlig hund skriker jag tillbaka...För det första så är inte min hund farlig på något sätt och för det andra så skulle jag väl aldrig i hela mitt liv ge mig ut med en stor farlig hund som jag inte orkar hålla. Sen så finns det folk som kommer fram och ger mig beröm över att jag har så bra pli på min hund. Det är det som gör mig glad.För visst blir man ju glad om någon kommer fram till en och berömmer något?
Av nån märklig anledning så kände jag mig väldigt bekväm i gårdagens outfit.  Det är inte så att jag går och känner mig obekväm i andra kläder, utan jag kände mig extra vacker i går bara.
 
 
Det finns sätt att hålla konditionen på topp även om man har semester. Rex och jag har gått 5km och nu tar vi en pause i hundrasgården innan vi vänder hem igen. Det är självklart att jag har med mig vatten åt oss båda.
 
 Det visade sig att trappan vi har gått och väntat på ska komma, kom redan förra veckan. Men vi hade fått ett mess att trappräcket hade kommit bara förra veckan. Skit i samma nu är monteringen av trappan i gång i alla fall och snart slipper man stegen när man ska upp och ner :)
 
Vilken underbar dag vi fick idag:) Nu passar jag på att njuta fridfullt av lantluften för senare i kväll sätter jag mig i bilen och åker hem till stan igen. Har lite ärende att fixa hemma så det är lika bra att få det gjort så slipper man ta det i sista sekunden.
 
Här kommer lite nya bilder på vår köksrenovering som ni inte har fått sätt ännu. Jag väljer att ladda upp dessa bilder så länge åt er. Vill inte vissa allt för mkt här på bloggen, förens min familj har fått sätt hur köket vart.
 
Jag hade tänkt att passa på att klippa ner gräsmattan innan värmen kommer. Det ända jävla problemet är att jag inte får i gång någon av gräsklipporna. Den röda gräsklippan har jag dragit i snöret flera gånger och inget händer. Snöret på den gula har fastnat på något sätt och det går inte att dra i den. Ja det finns bensin i båda för jag har tankat dom båda. Åkegräsklippan vi äger vet jag inte alls hur man får i gång :( Om jag är arg nu? Ja det kan man lätt säga att jag är.
 
 
 
 Yes nu har min vän vaknat till liv och direkt efter frukosten bestämde vi oss för att gå ner hitt till sjön. Jag leker för fullt med hundarna och dom verkar tycka att jag är för seg på att kasta leksaken i vattnet. Fick precis Rex över mig som väger en hel del och jag trodde ärligt talat att jag skulle slå sönder mig. Men jag hann aldrig ramla omkull som tur är.
 
 
 
God morgon :) Vaknade upp och kände mig utvilad dock verkar inte min vän vara lika morgon pigg som en annan. Här sitter man med sitt morgon kaffe  och känner av lantluften i hela kroppen. Det är verkligen fridfullt här ute och man känner inte av någon stress.
 
 
Jag och Rex har fin besök utav min förra kollega och hennes egna hund. Dom kommer att stanna kvar här över natten och åker hem sent i morgon:) Det är inte bara jag som älskar sällskapet utan det gör rex med kan jag lova. Hundarna springer runt i vattnet och leker för fullt :) Skönt då kan vi människor sätta oss och grilla i lugnet utan pigga hundar som känner doften av grillat. Nej nu ska jag också hoppa i vattnet och leka lite.
 
 
 
 
 
 
För några veckor sen vågade inte min rottis att gå i vattnet. Jag har aldrig tvingat honom att bada , utan han har fått sätt sina vänner simma runt i vattnet.Efter några dags träning så älskar han att simma ut och har jätte roligt. Simning och vattenlek  är en utmärkt styrka och konditionsträning och dels är det skönt för hunden att kunna svalka sig under varma sommardagar. Det är just därför jag har lagt ner mycket tid på att lära honom att vattnet inte är något farligt utan roligt att vara i.
 
 
 
Jag vill inte tänka ont om folk men jag blir så trött på alla, känns som folk struntar i en helt och hållet.När jag är ute på landet så tjatar folk på en och tycker att man är svin tråkig.Nu när man är inne i stan så har ingen tid och lust att hitta på något.Jag kunde lika gärna vart kvar ute på landet i min ensamhet för här är jag ändå lika ensam.Jag funderar på att cykla ner till djur affären och köpa en flytväst åt Rex.Men först hämta upp tvätten som hänger på tork i tvättsugan.
Ni som följer mig vet nog vid det här laget att jag ibland försvinner från stan ut till landet. Har jag hittat något i mitt liv som jag mår bra av, håll jag fast vi det. Det finns ingen som ser ut och tänker på samma sätt som jag. Så man ska alltid ta en tid för sig själv och tänka och gör något man tycker om. Jag åkte hem idag för att få en egen tid med någon vän utan hundarna. Men så sitter jag här på balkongen utan att träffat en ända vän :( Ingen av mina vänner är hemma i Nrkp eller så är dom för trött för att hitta på något..
 
 
 
God morgon idag går jag in på min andra vecka av semestern. Jag är fortfarande ute på landet och njuter av sommarvädret. Jag har dragit fram solstolen och försöker få lite färg på kroppen, men min ena hund tycker att det är hennes plats att ligga på. Tror att det blir att åka hem till stan i kväll och försöka hitta på något roligt  med någon vän. Jag har inte bestämt mig ännu men tror att det blir så hoppas bara att någon orkar ses.
 
Det är så roligt att se att husse är intresserad av drag träningen med Kickbike och tillsammans med våran rottis. Han är inte den som tycker att det är så roligt med hundträning för övrigt men det börja komma mer och mer. Vem vet en vacker dag kanske han tar över någon hundträning i från mig :P
 
 
Vi hade planerat att vi skulle vara hundfria hela dagen och åka i väg till Motala. Vi var ett gäng som hade bestämt att vi skulle åka i väg tillsammans och ha en underbar dag. Men gänget ångrade sig och ville att vi skulle åka i morgon i stället. Så det var bara åka och hämta hundarna och dra ut till landet i stället. Jag var helt inställd på att få bada och simma så jag och min Rottis  simmade i hop i stället :) Shit jag var tydligen inte ensam om att vilja simma ut för han simmade som bara den.
 
 
 
Jag har min tjejkompis här på besök med hennes ena labbe. Jag lovade henne att testa och se om han tycke om att dra kickbike och det gjorde han :) Han fattade direkt vad han skulle göra och det gick undan. Min vän vågar inte testa på så jag har nu lovat henne att jag kan köra lite med honom när dom kommer hitt.
 
 
Här sitter jag på berget och filosoferar lite kring våra olika sätt att se på saker och ting. Jag är den personen som tycker att man ska ta vara på dagen och inte bara sitta och glo i ett hörn. Sen så finns det folk som tycker att det är skönt att bara sitta och glo och inte göra ett skit på flera timmar. Visst det händer att jag med sitter ner men inte i flera timmar i sträck. Jag tänker på alla minna underbara stunder jag har haft här ute och på alla underbara människor som har vart här ute hos oss....Om det är något jag saknar i skrivande så är det mina vänner som jag inte har träffat på länge.
 
Det är fem minuters gångväg ner till Bråviken genom skogen från vårat hus. Som ni säkert förstår så går jag hitt varje dag när det är bra väder ute. Jag har lovat att inte ge mig ut själv och bada eftersom att det är lätt att ramla och slå sig. Men jag kan ju doppa fötterna för det kan inte vara så farligt. Får passa på att kolla på när min ena hund har roligt i vattnet.
 
Det finns väl bara ett enda sätt att tillbringa första semesterdagen på och det är att vakna upp utvilad och glad.Sovmorgon är när jag vaknar alldeles av mig själv,minns inte när det senast var.Det bästa med att vakna upp i husvagnen är att man bara kan öppna dörren så kan hundarna springa ut och göra i från sig bäst dom vill,medans jag ligger kvar ett tag.Jag tycker att det är skönt att läsa böcker i trädgården eller sitta i gungmattan.Det jag igentligen hade tänkt skriva var att jag har det helt underbart här ute.