Jag kan knappt fatta att ett rum snart är klar när det gäller dess inredning. Tanken var att skapa ett mysigt rum som man sover gott i om nätterna när man är gäst hos oss. Jag själv tycker att vi har lyckas rätt bra med att inreda gästrummet och det som saknas är lite tavlor, tv och dator innan rummet är helt klart.
 
Jag är inte den som klagar över att inte ha en mobil som funkar i vanliga fall. Men bor man ute på landet och jobbar ute på landet så är en mobil ett måste för min del. Min mobil dog i går och den vill inte ta emot laddningen och jag har nog aldrig känt mig så hjälp lös utan den. När man är ute på landet så kan det vara skönt att kunna ha koll på vad klockan är och kunna ringa till någon när man är pratsugen. Idag fick jag jobba utan mobilen och det gick väl bra men jag fick springa runt och fråga mina kollegor hela tiden vad klockan är. Nu har jag i alla fall lånat en mobil utav min pojkväns bror som är likadan som min egna. Men det suger att jag inte kan komma in på min  Instagram  som jag är van vid :( Här sitter jag och gnäller och tycker synd om mig själv fast att jag vet att det finns andra som har det värre. Men jag kan inte låta bli att tycka synd om mig själv som är besatt utan vissa grejer på mobilen.
Inget slår en skön jogging tur  i skogen och det är en perfekt start på dagen att ge sig ut i sin egna skog. Det är sommar väder ute redan fast att klockan inte är så jätte mycket. Hade tänkt att jogga 5km med hunden men det får bli 2 km i stället så hunden orkar i denna värmen.
 
Jag köpte en liten hundleksak som är en gris åt Rex och han tycker verkligen att den är rolig. Ligger här i husvagnen och skrattar medans han leker med den. Eller rättare sagt han slaktar nog den snart.
 
 
 
Denna kvällen är nog den mest stressigaste kvällen jag kan komma på. Att behöva stressa runt inne på ikea för att man bara har 1 och halv timme på sig innan varehuset stänger. Vi hann i alla fall få med oss allt vi hade tänkt ;) Nu kan vi inreda det sista i gästrummet och fortsätta med nästa rum. Nu ska vi strax röra oss hem till stan och hämta hunden sen vidare ut till landet. Känner på mig att denna kvällen kommer bli rätt lång för min del ,tur att man är ledig i morgon.
 
Måndagen är här och jag är trött och seg efter helgens montering av ikea möbler. Att behöva stiga upp klockan 5 när klockan ringer är ingen höjdare. Sitter här med min kopp kaffe och försöker hålla båda mina ögon öppna. Jag ska strax väcka Rex och ge honom lite frukost innan det är dags för oss att röra oss till jobbet.
Det första rummet som vi har börjat inreda är gästrummet och som ni ser har vi börjat lite smått. Vi trodde aldrig att sängen skulle ta sån lång tid att få i hop som det gjorde. Nu saknas det ett databord och en byrå sen är gästrummet klart :)
 
Jag blir inte alls klok utav att kolla på riktningen av sängen och alla jävla olika skruvar små,mellan ,stora och ännu större skruvar. Ja vem har sagt att det ska vara lätt och roligt att montera upp en säng?
 
Hela övervåningen består just nu utav kartonger som ska packas upp och det lär ta hela dagen för våran del.
Jag började få huvudvärk vid 11  tiden en ganska kraftig men ändå så att jag stod ut. Inget ska få förstöra mina planer tänkte jag och gav mig ut med på en tränings pass med hundarna. Till och börja med så orkade jag att springa runt men i slutet tog värken över :(Jag är både trött och rastlös på en och samma gång och det verkar inte gå över. Jag har till och med sovit men huvudvärken vill inte försvinna.Det var inte så här jag hade tänkt att tillbringa min lediga fredag.
Jag sitter och tänker igenom vad jag tränat fram till nu och vad det har gett. Han är en härlig hund att träna med som verkligen är arbetsvillig. Oftast blir Rex lite reserverad när nya personer kommer fram till honom. Men idag blev han ovanligt glad och när min nya kollega kom fram och hjälpte till med träningen :)  jag  jobbar rätt mkt med hans osäkerhet när det gäller nya människor. Min andra härliga kollega fotograferade  oss under träningen :) Vad skulle jag göra utan mina härliga kollegor?
 
Idag fick jag lite hjälp utav min arbetskollega med träningen. För er som undrar vad man vill uppnå med denna träningen. Det man vill uppnå med denna träningen är att man ökar föremålsintresset och gör att hunden vill gripa och bita i kudden. Både hunden och föraren  ska tycka att det är roligt att träna i hop.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag beställde en drag sele som jag trodde skulle passa min rottis men den var för liten :( .  Nästa Steg är att skaffa en sele som kan tänkas passa honom allså en storlek större än den jag fick hem. Jag som verkligen hade sätt fram emot att började träna drag med honom i helgen.Det var rabatt på den och man har ingen rentur rätt vid köp av nedsatta produker hos den firman. Så nu ska jag se om jag har tur att kunna sälja den till någon.
 
Ja vad ska man säga mer än att det är omöjligt att ta bild på oss tre tillsammans. Min tik tycker att det är roligare att gräva efter råttor än att sitta fint vid mig. Eller så tycker hon att det är roligare att lägga sig ner och spela död. Vi tog över 125 bilder på oss och dessa tre vart ändas oki. Det var tänkt att vi skulle få lite fina bilder som vi kan rama in men vi får hoppas på bättre lycka nästa gång i stället.
 
Här kommer några bilder från fotograferingen i fredags , vi var uppe på Himmelstalund fältet och lekte. Tyvärr så var inte vädret på våran sida men vi lyckades ändå att få till några bra bilder på oss två. På bilderna kommer ni att få se relationen mellan mig och min Rottweiler Hane Rex på 17 månader :)
Jag har fått min efterlängtade sockervadd och små flickorna har fått sin ballong så nu är vi lyckliga och Glada :)
 
Älsklingen min är nere på stan och tittar in augustifestivalen tillsammans med sina kollegor. För min del blir de bara en lugn kväll här hemma i soffan tillsammans med Hundarna. Jag har laddat upp en skål med chips och dipp och lite läsk åt mig själv. Jag tänkte sätta på någon bra film och mysa. Frågan är bara vilken film jag vill se och vart i soffan man ska få plats.
 
Nu i kväll så är jag med min kära vän som kommer att flytta här i från Norrköping på söndag. Hon ska börja plugga i en annan stad långt åt helvete så våra kaffe stunder kan jag glömma på ett bra tag. Men nu ska vi passa på att njuta och vara oss själva och inte tänka på att hon ska rymma här i från oss.
 
Vi är båda ganska så trötta efter dagens långa fotografering. Så nu ger vi helt enkelt upp och ska strax röra oss hem igen. Vi får se om jag orkar gå i genom alla bilderna idag eller inte. Sen så har jag inte bestämt mig ännu om jag kanske ska ner till stan senare i kväll och checka av marknaden. Ni ser ju på bilden länge ner hur trötta vi är just nu...
 
  Det är absolut inte det lättaste att fotografera 2 hundar samtidigt så resultatet blir någorlunda bra. Att försöka få båda att sitta still så att man hinner ta en bild på alla oss tre verkar bli mer jobb än vad jag hade räknat med från början. Har lite paus så hundarna får leka av sig lite.
Vad fan också jag hade tänkt att ta en sovmorgon idag och sova lite längre än 5 på morgonen. Visst jag vaknade upp redan klockan 6 och var skit pigg. Det var bara att hoppa upp från sängen då det var helt omöjligt för mig att somna om. Har hunnit med en lång promenad och ätit frukost... Jag ligger här i soffan och använder Rex som huvudkudde. Jag är uttråkad och vet inte riktigt vad jag ska hitta på.
 
 
 
 
 
Idag så jobbade jag nere på djuravdelningen vilket är ganska så ovanligt för att vara jag. Men tror att våran Bosse har saknat mig där nere :P Nu ska jag ge mig ut på sista promenaden med mina vovvar. I morgon är jag ledig vilket betyder bara en sak sovmorgon för oss här hemma
 
Det bästa med att jobba som jag gör är att dagligen få träffa trevliga människor/hundar och även lära känna så många nya människor/hundar.Det är roligt att lära känna nya människor som har samma intressen som en själv har. En av personerna jag lärt känna under dessa få veckorna kommer att vara min vän för livet hoppas jag. Jag har mitt drömjobb och jag nått dit jag drömt om att komma i karriären. Om det är något jag rekommenderar starkt så är det att man engagera sig när man kommer ut till oss på praktik.
 
Denna tjejen har verkligen gjort det och har inte varit feg för att ställa frågor  och visat att hon brinner för att lära sig mer om hundar. Hon var riktig duktig redan första dagen när hon kom till oss men hon har samtidigt lärt sig mycket.:)Jag finner inga ord för hur underbar denna tjejen är och jag kommer sakna att ha henne som sällskap .Jag hoppas att vi kan hitta på olika aktiviteter som vi båda är intresserad av på fritiden fram över .Jag har valt att kalla henne tjejen  just för att hon kanske inte vill att jag skriver ut hennes namn. Jag skulle kunna sitta här och skriva ett helt av 4 papper för hur jag känner för denna människan men jag känner att jag avslutar här redan.
 
 
shit vi är redan framme i mittén av augusti.Vi har fått svalare och ostadigare väder och hösten har börjat smyga sig fram.Under veckan har vi fått ostadigt väder med skurar.Man får passa på att njuta av sommaren som är kvar.Hur länge vi får njuta av varma dagar och sol återstår att se.
Här sitter jag med min kopp kaffe och försöker att vakna till.Jag och Rex ska strax börja med våran promenad ner till jobbet.Min andra hund vart kvar ute på jobbet i går för att hålla en hund sällskap över natten. Onsdagarna är min lediga dag igentligen, men byte dag med en av mina kollegor så jag är ledig på fredag i stället. Carro du måste nu sätta fart och klä på dig dina kläder om ni ska hinna i väg..
Om det är någon som är glad över att se mig och sällskaps sjuk så är det med Rottis. Passar på att mysa lite med honom i hans utebox här på jobbet. Han sitter helt ensam utan några kompisar idag.Hans bästa vän sitter i hop med en annan hund som inte tycker om min.Dom sitter mitt emot varandra och ser varandra. Det var inget vi tänkte på när vi placerade ut dom i varsing box. Min hund och hans bästa vän har suttit och pratat med varandra nästan hela dagen. Får se om dom kanske får vara med varandra i morgon och leka av sig.
 
 
 
 
Här ligger jag för första gången på mycket länge redan i sängen under täcket. Dagens väder har satt sina spår och så är jag trött i huvudet. Jag stör mig på detta ständiga tjatande från en och samma person. Att vissa inte kan ta och börja fatta egna beslut och pröva sina egna vägar någon gång. Om man inte vågar fatta egna beslut någon gång hur ska man då kunna klara av att ta ansvar? visst alla vi människor är olika men det tar väldigt mycket energi från mig. Nej nu ska jag lägga i från mig mobilen och mysa lite med Rex som ligger här på min mage och sover.
 
 
Nu är det inte alls långt kvar tills vi har börja flytta ut grejer till huset. Det är lite små fix kvar i badrummet tills det är helt klart. Badrumsspegel ska vi få upp på väggen men den kommer in i affären någon gång nästa vecka. Det som är kvar att göra är att dra in allt vatten i badrummet och lite el.  Duschen kommer inte att stå som den gör på bilden utan det ska längre  in till väggen. Men här får ni alla fall en liten bild på hur badrummet kommer se ut när det är klart.
 
 I går så fixade min låsas mamma till denna fina grönsaks skålen med grönsaker och bär från trädgården. Hon tyckte att det kunde vara lite roligt att ge bort något annorlunda i födelsedagspresent. Det vart en födelsedagspresent till min svärmor som fyller år idag och hon vart så himla glad. Det är inte direkt varje dag man kan ge bort något nyttig och som man har odlat själv. Visst har min låsas mamma gjort ett bra jobb?
 
 Det är så konstigt att ena stunden kan man ha sommarkläderna på och nästa stund måste höstkläderna åka fram. Jag passar på att gå runt med sommarkläderna så här dom sista varma dagarna. För mig kunde det var sommar och höst året om i fall om jag fick bestämma som sagt.
 
Det hög tid att rensa i rabatterna och för många är det rätt jobbigt. För mig är det rätt avkopplade att sitta på knä och rensa i rabatterna. Brännässlan är dock min värsta fiende och dom växer precis där jag sitter. Jag har försökt att utrota brännässlan i några år men det är helt omöjligt att bli av med dom. Dom bränns i och helvete när man kommer åt dom.  Är det någon av er där ute som har någon/några bra tips på hur jag kan bli av med dom för gått?
 
Jag passar på att njuta av att sitta i hängmattan i stället för att ligga i den. Solen är rätt så stark idag så ska försöka få lite färg på kroppen. Det känns som att denna lördagen har mkt att bjuda på :)
 
Finns inget bättre sätt att avsluta en fredag kväll efter att ha jobbat hela veckan. Jag har med mig badkläderna och tänkte hoppa i vattnet, men jag orkar ärligt talat inte bytta om. Man ska passa på att bada innan hösten kommer till oss. 
 
 
 
Springer hundarna fram och tillbaka i vattnet och på gräsmattan.
 
 
 
Kom hem för typ någon halv timme sen från jobbet och har bara bytt om en snabbis.Jag och Rex blir strax upphämtade av min förra kollega.Vi ska dra i väg och bada med hundarna :) Blir en dålig mobil bild men skit i samma.
 
Ja min tik trivs verkligen att följa med tillmitt jobb.Hon har rätt många kompisar som hon umgås med om dagarna.Idag sitter hon med mina 2 arbetskamraters hundar.Schäfern är en jätte snäll tik och den lilla är en helt underbar hane :) Stina och Pesi som han heter är kärleks paret ute på jobbet.
 
 Med stor sorg måste jag nu ta beslutet att skänka bort mina strumpor omgående helt gratis. Tänk på att det är flera som är sugna på dom,  så det är först till kvarn som gäller  så det gäller att vara snabb om man vill ha dom :P
Jag befinner mig just nu i hundrasgården med båda mina hundar. Min tik har gjort sig illa på fram tassen. Stina skrik bara rakt ut i luften och jag fattar ingenting mer än att hon haltar runt på 3 ben. Jag har gått i genom hela henne men hittar inget och hon drar bara bort tassen så fort jag tar på den. Jag kan inte bära hem henne och gå med rex samtidigt så min kära vän är på väg hitt för att skjutsa hem oss. Vi får se om vi kanske måste åka till veterinären med henne.
 
Så får man passa på att göra sånt man annars inte hinner med att göra. Dagens att göra kommer jag berätta i nästa inlägg för nu ska jag ge mig ut på en lång promenad med mina 2 älskade hundar :)
 
 
i vanliga fall brukar en solros ha ett huvud men min har 2 st. Jag har aldrig sätt detta tidigare och det är roligt att ha en annorlunda solros i trädgården. Om man tänker efter så tror jag inte att det är så många som har en sådan udda solros..
 
Vi kände att det var på tiden att köpa oss en ny grill ut till landet. Vi köpte den längre ner som ni ser på bilden. Ja sen var det med att sätta upp grillen, det var inte så lätt som man skulle tror att det är. Det slutade med att vi var 4 st för att få i hop den i slutet. Men nu är den uppe och vi ska strax grilla med den.
 
Har precis kört lydnadspass med störning här ute på jobbet med Rex. Våra små övningar sitter rätt fint. Det var frestad att köra en hel inkallning med störningar som tex ena arbets kamraten satt och körde med åkergräsklipparen och hundar som skäller från alla möjliga håll. Han var duktig och avstodet med att ligga och stanna kvar funkar helt oki.Nu sitter vi och myser efter passaet:)
Jag sitter ute i det fina vädret på balkongen med lite fika. Det är så skönt bara sitta här och koppla av och njuta av både livet och denna fina kväll.Funderar på om man kanske skulle hämta en bok och läsa lite innan det är dags för sista promenaden med 2 trötta  hundar.
 
Här ser ni gårdagens val av klädsel som jag bara älskar att ha på mig:)
 
Semestern är slut för den här sommaren och idag är det dags att återvända till jobbet. Denna veckan innehåller bara 2 arbetsdags pass och det kan vara rätt skönt att komma i gång på detta sättet. Det var ett bra tag sen jag tvingades upp av väckarklockan som ringer klockan 5 på morgonen. Nu säger jag inte att jag har sovit bort dagarna för det har jag inte gjort. Utan jag har sovit fram till 8.30 som mest om dagarna. Sitter här med min kopp kaffe och försöker vakna till innan det är dags att röra sig bort till arbetet.