köttfärspaj

0kommentarer

jag lagade en köttfärspaj men insåg att jag hade gjort lite för mycke,fick gör en till Köttfärspaj.
Bättre det än att jag gjorde för lite.Bara mer mat åt mig:)

 

  1. Gör pajdegen till köttfärspajen i matberedare eller för hand.
  2. Skär smör i kuber och arbeta ihop alla ingredienser till en pajdeg. Den ska inte knådas. Slå in degen i plastfolie och lägg i kylen en halvtimme.
  3. Sätt ugnen på 200 grader.
  4. Gör fyllningen till köttfärspajen: skala och hacka lök och skärr paprikan i små delar.
  5. Fräs löken i  smör/olivolja och tillsätt färsen,Rör i Creme fraiche(kokbar)
  6. Tryck ut pajdegen i pajformen. Du kan också kavla ut den på mjölat bakbord.
  7. Nagga några hål i botten av pajdegen med en gaffel.
  8. Grädda pajskalet utan fyllning i 5-10 minuter.
  9. dela köttfärsfyllningen i pajen och häll över osten
  10. Grädda köttfärspajen i 35-40 minuter i mitten av ugnen. Akta så den inte bränns.

Kommentera

Publiceras ej